Početak školske godine

KRIST ŽELI BITI VAŠ PRIJATELJ!

 

U povodu početka nove školske godine zadarski nadbiskup mons. Ivan Prenđa predvodio je euharistijsko slavlje za zadarske srednjoškolce među kojima su bili i učenici i djelatnici Klasične gimnazije Ivan Pavao II., u ponedjeljak  4. rujna u zadarskoj prvostolnici.

«Neka Duh Sveti prosvijetli sve nas, a posebno vas koji ste na putu stjecanja svoje ljudske i duhovne zrelosti. Neka ova školska godina bude plodna, plodna svim naporima u suradnji s Bogom» kazao je nadbiskup uvodeći u misno slavlje.

U propovijedi je Nadbiskup govorio o apostolskom pozivu Svetoga Pavla, «čovjeka silnog oduševljenja i predanja za evanđelje, kao i čovjeka koji je duboko bio svjestan svojih slabih ljudskih snaga i koji je promijenio život nakon susreta s Kristom.

Bog će vas kroz ovu školsku godinu povesti za ruku, voditi i biti vaš osloboditelj od nesigurnosti, strahova. Krist želi biti vaša snaga, s vama na putu, vaš pomoćnik i prijatelj. Odgovorite uistinu na tu poruku, najprije povjerujte Kristu kao onome koji unosi odgovore u vaša srca i otvorite mu se u suradnji. To znači biti marljiv u radu kako bi napredovali i ljudski i duhovno. Povjerujte Isusu da ono što on traži od vas jest vaše dobro. To je vaša budućnost. U Kristovu duhu pronalazite uvijek istinu, a to je on, i budite vjerni toj istini koja traži vašu otvorenost evanđelju i život po njemu. Tako će te donijeti plodove koje očekuju od vas roditelji, profesori, škola i društvo u rastu u odgovornosti» poručio je mladima mons. Ivan Prenđa.

Prije blagoslova, župnik župe svete Stošije mons. Ivan Mustać zahvalio se nadbiskupu na poticajnim riječima te je sve učenike, nastavnike i odgojitelje pozvao na zajednički hod građenja budućnosti s Gospodinom sudjelujući u aktivnostima koje organizira Povjerenstvo za mlade pri Zadarskoj nadbiskupiji.

Svečano euharistijsko slavlje svojim je pjevanjem uzveličao zbor naše škole, a sviranjem na gitari ga je pratio don Zdenko Dundović, kapelan župe svete Stošije i povjerenik za mlade Zadarske nadbiskupije.

 
 

Više iz rubrike Uncategorized

 
 

Share this Post