Početak korizme 2005. godine

Učenici i djelatnici naše gimnazije u srijedu 9. veljače 2005. u katedrali Sv. Stošije svečanom sv. Misom, koju je predvodio nadbiskup zadarski mons. Ivan Prenđa u zajedništvu s ravnateljem mons. Josom Kokićem i svojim tajnikom don Domagojem Kelavom, započeli su Korizmeno vrijeme. U propovijedi nadbiskup Prenđa je rekao da rečenice: “Obrati se i vjeruj evanđelju” i “Sjeti se da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti”, u obredu pepeljenja mogu izgledati “malo neobično, potresno, vi biste rekli agresivno.”

“Bog nas želi privući sebi, želi liječiti naše slabosti i našu grješnost, želi ukloniti zlo u nama kako bi za njega bilo mjesta u našem srcu” – dodao je nadbiskup i pozvao mlade na ono na što Isus poziva: post, molitvu i djela ljubavi.

Nadbiskup je, pozivajući na post, istaknuo da današnji čovjek zazire od odricanja. Post je prikazao kao, prije svega, duhovni korak gdje pokazujemo da nismo robovi, da nas to čega smo se odrekli ne zarobljuje, a molitvu kao sunčanje na Božjem Suncu koje nas diže i pomaže nam.

“Odreci se i daruj – to malo što imaš” – naglasio je nadbiskup i pojasnio da nebeski Otac ne zaboravlja i, ako to ne budemo razglašavali, naša će dobra djela biti zapisana u Knjizi Života. Učenicima je posebno preporučio finoću prema drugima i rad te nadodao da će onda i Gospodin pomoći.

 

 
 

Više iz rubrike Uncategorized

 
 

Share this Post