Zadar čita 2023.

Radionica pod nazivom „Otperjat ću!“

I ove godine u sklopu manifestacije Zadar čita priprema se zanimljiv program u organizaciji Arheološkoga muzeja Zadar i Klasične gimnazije Ivana Pavla II., radionica pod nazivom „Otperjat ću!“ koja će se održati u petak, 24. ožujka 2023., u 11 sati u Knjižnici Arheološkoga muzeja Zadar.

Što je smijeh, zašto se od pamtivijeka traži recept kako ga izazvati i kako se sve može koristiti?

Stari Grci pronašli su i usavršili jedan od najsuptilnijih načina za proizvodnju smijeha – komediju. Njome su mogli duhovito ukazivati na probleme tadašnjeg društva i provocirati promjene.

Kroz prizmu izvornog djela najvećeg grčkoga komediografa Aristofana, komedije “Ptice”, u obliku radionice obradit će se motiv humora i prikazati na koji se način može popločati put prema boljem svijetu – u protivnom će(mo) “otperjati”.

Radionicu čini vođena igra temeljena na izabranim dijelovima teksta i neobičnim predmetima kojom se sudionici potiču na proaktivnost, a usmjerava ih se i na čitanje djela antičke književnosti. 

Radionicu pod nazivom „Otperjat ću!“ vodi Ana Fundak, prof., a sudjeluju učenici trećih i četvrtih razreda Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s pravom javnosti.

 
 

Više iz rubrike Obavijesti

 
 

Share this Post