U KLASIČNOJ GIMNAZIJI IVANA PAVLA II.  MATOŠ U GLAZBI, RIJEČI I SLICI

U srijedu 15. ožujka 2023. u organizaciji Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i ŽSV-a profesora hrvatskoga jezika Zadarske županije, u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u 18.00, pod naslovom Matoš u glazbi, riječi i slici  održat će se svečano obilježavanje važne književne obljetnice, 150-te godine rođenja istaknutog hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša.

U prvom dijelu programa dr.sc. Sanja Knežević, pročelnica Odjela za kroatistiku na Sveučilištu u Zadru, predavanjem će predstaviti temu Matoševi domovinski putopisi, a učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. pod vodstvom profesora Mate Ljubičića, Mirele Zubčić i Grge Ivkovića, izložbom slika i glazbeno scenskim programom uprizorit će Matošev životopis i stvaralaštvo.

U drugom dijelu uslijedit će proglašenje najboljih literarnih radova pristiglih na literarni natječaj U potrazi za izgubljenim cvijetom. U dvije kategorije: osnovne (7. – 8. razred)  i srednje škole (1. – 4. razred) prva tri rada bit će nagrađena vrijednim knjigama.

Profesori Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, Zrinka Dobra-Opačić i Ilko Despot izložit će školski projekt 150 godina od rođenja A.G. Matoša ostvaren zajedno s učenicima i kolegama tijekom školske godine. Profesorica Drinka Dujmović prikazat će istraživačku nastavu Matoš na klupi provedenu sa svojim  učenicima Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Zadar.

 
 

Više iz rubrike Obavijesti

 
 

Share this Post