U JULIJINOM KISTU KRIJE SE NEKI DRUGI SVIJET

 

Do kraja ovog mjeseca u holu Gradske knjižnice održava se izložba likovnih radova maturantice naše Škole, Julije Kršlović Babić. Ime izložbe Lica i naličja jasno ukazuje na njenu neiscrpnu inspiraciju, a to su ljudska lica i naličja koja proizlaze iz istih. Većinom su to lica vrhunskih glazbenika koje je naslikala upoznavši se s njihovim stvaralaštvom.

 

Premda joj je tek 18 godina, ovo je njena druga izložba u Gradskoj knjižnici. Ipak, usuđujem se reći da smo svjedoci početka brojnih likovnih djela koja će nastati u daljnjoj karijeri.

Svi smo u školi upoznati s Julijinim iznimnim talentom te upravo njeni crteži krase brojne plakate, a između ostalog oslikala je i zidove naše školske knjižnice. Također, svi se u razredu sjećamo oduševljenja prvim radovima koje smo vidjeli. Međutim, to oduševljenje godinama nije opalo. Baš naprotiv, budući da je Julia znala u jednom danu provesti sate i sate bruseći svoj talent, fasciniranost je porasla. Teško je ostati nezainteresiran vidjevši što ona stvara olovkom ili kistom. Iza svake se slike krije priča, njen doživljaj i dio nje same.

Naposljetku bih dodala da, iako je Julia na prvi pogled osamnaestogodišnja djevojka s kistom u ruci, u njenom se kistu krije neki drugi svijet.

Zavirite u Gradsku knjižnicu i pogledajte izložene radove. Vjerujte mi da nećete požaliti.

 

Ena Nekić, 4. b

 
 

Više iz rubrike Obavijesti

 
 

Share this Post