Poziv na duhovnu obnovu

Roditeljima učenika škole

Svi članovi obitelji, svaki prema svome daru, imaju milost i odgovornost da iz dana u dan grade zajedništvo osoba i tako pridonose da »obitelj bude škola potpunije čovječnosti«. To se ostvaruje brigom i ljubavlju prema djeci, bolesnima, starijim osobama; svakodnevnim uzajamnim služenjem; zajedničkim dijeljenjem dobara, radosti i patnji. Za izgradnju takvog zajedništva temeljni je zahtjev odgojna razmjena između roditelja i djece,u kojoj svaki od njih daje i prima. Ljubavlju, poštovanjem i poslušnošću prema roditeljima, djeca pružaju svoj osobit i nezamjenljiv prilog izgradnji uistinu ljudske i kršćanske obitelji.To će im biti olakšano ako roditelji budu odlučno upotrebljavali svoj autoritet kao pravu »službu«, ili kao služenje usmjereno ljudskom i kršćanskom dobru djece, a posebno usmjereno tome da im pomognu zadobiti uistinu odgovornu slobodu, i ako ti isti roditelji očuvaju živu svijest o »daru« koji oni neprestano primaju od svoje djece. (sv. Ivan Pavao II.)

 

 

Poštovani roditelji,

18. ožujka s početkom u 1730 sati u dvorani Sjemeništa „Zmajević“ organiziramo za Vas duhovnu obnovu. Svi ste pozvani i očekujemo Vas s radošću, vjerujući kako ćete se odazvati i duhovno osvježiti u programu koji za Vas organizira Klasična gimnazija Ivana Pavla II. Dolazeći na duhovnu obnovu svjedočimo djeci svoju osobnu vjeru i surađujemo u odgojnoj viziji škole.

Vjerujemo da će Vam ova duhovna obnova pomoći intenzivnije doživjeti Božju milost, čije ćete plodove moći podijeliti sa svojim najbližima.

 

S poštovanjem.

v. d. Ravnatelj

mr.sc. don Ante Sorić

 
 

Više iz rubrike Obavijesti

 
 

Share this Post