Pomoć stradalima u potresu

Dragi djelatnici i učenici, poštovani roditelji i suradnici,

u trenucima kušnje, nevolje i trpljenja svaka riječ, svaki govor može biti suvišan ili nedovoljan. Ono što je potrebno jest otvoreno srce i ispružena ruka koja stvara blizinu s čovjekom u potrebi. Sve vas pozivam da se u skladu sa svojim mogućnostima uključite u pomoć stradalima u razornom potresu na području Petrinje, Siska i okolnih mjesta koji su u ovim blagdanskim danima izgubili toplinu doma. Kao Škola usmjerit ćemo određena sredstva na Hrvatski Caritas, na što potičemo i sve vas koji ste u mogućnosti  ( Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12 a, 10000 Zagreb; Banka: Privredna banka Zagreb d.d., Broj računa: IBAN HR0523400091100080340; Svrha uplate: Pomoć stradalima od potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici. Poziv na broj: 00 12-20). Moguće je također pomoći i putem donacijskog telefona Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (6,25kn – PDV uključen).

Ono što svi sigurno možemo učiniti je molitvom podržati one koji su izgubili najmilije i moliti za poginule u potresu. Na tu nakanu služit će se Sveta misa u ponedjeljak, 4. siječnja 2021. u 11 sati u Sjemenišnoj kapelici u nazočnosti predstavnika triju katoličkih škola s područja naše Nadbiskupije.

Snagom zajedništva i djelotvorne ljubavi budimo bližnji kada je potrebno.

don Ante Sorić

 

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je Pismo župnim uredima i samostanima u Zadarskoj nadbiskupiji u kojima sve poziva da se uključe u prikupljanje pomoći za pogođene potresom na sisačkom području.  Dopis nadbiskupa Puljića prenosimo u cijelosti te ga možete pogledati klikom na: Pomoc nastradalima u potresu na podrucju Sisacke biskupije

 

 
 

Više iz rubrike Obavijesti

 
 

Share this Post