Košarkaška liga srednjih škola Zadar

1. kolo Klasična gimnazija Ivana Pavla II. – Gimnazija Franje Petrića 21:54

2. kolo Škola primijenjene umjetnosti i dizajna – Klasična gimnazija Ivana Pavla II. 11:49

 

Započela su natjecanja za srednjoškolce u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta. Prvi su na terene izašli košarkaši. Ždrijeb nas nije mazio, u grupi B s nama je i favorit natjecanja – gimnazija Franje Petrića. I baš oni bili su naš prvi suparnik na otvaranju natjecanja. Naši dečki, sve redom vrsni košarkaši, pod paskom „izbornika“ Davida Baričevića, bivšeg učenika naše škole, hrabro su izašli na teren, ali Petrićevci nisu imali milosti.

Zasuli su nas tricama, pogađali i iz svlačionice – kako bi rekli sportski komentatori. Nakon prve četvrtine gubili smo 18-6. Ni u nastavku utakmice nismo briljirali, izbornik David gubio je živce, ali taj dan definitivno je za zaborav. Utakmica je završila s 33 koša prednosti Petrićevaca. Na kraju je bilo 54 -21. Najučinkovitiji u našim redovima bili su Ivan Dundović sa 7 i Marino Štura sa 6 koševa.

Drugo kolo donijelo nam je protivnika po mjeri. Nakon košarkaške lekcije koju su nam očitali Petrićevci, igrači izbornika Davida posložili su svoje redove i protiv Škole primijenjene umjetnosti i dizajna ostavili puno bolji dojam.

„Spiritus movens“ naše momčadi Ivan Grganović i ostatak ekipe pokazali su puno bolju igru, bilo je tu atraktivnih poteza i trica. Leonardo Pehar, koji  se u prvoj utakmici napromašivao, ovaj put namjestio je ruku, kao i njegovi suigrači, pa smo utakmicu 2. kola zaključili visokom pobjedom. „Umjetnike“ smo ostavili na samo 11 koševa naspram naših 49.

Ovaj put briljirao je mladi Toni Gladović sa 16 koševa, Grganović je dodao 9, kao i Pehar. Nestrpljivo iščekujemo sljedeće 3. kolo  u kojem igramo protiv Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole.

Slavica Vulin, prof.

* Fotografija preuzeta sa službene stranice Košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije.

 
 

Više iz rubrike Obavijesti

 
 

Share this Post