Dani otvorenih vrata Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

Širom otvaraju vrata

 

naslovnicaDani otvorenih vrata Klasične gimnazije Ivana Pavla II. održat će se od 15. do 18. svibnja u vremenu od 9 do 16 sati, kada uprava ove najstarije odgojno-obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji pruža svim zainteresiranima prigodu da o školi saznaju sve ono što bi željeli znati. Profesori gimnazije uz dijeljenje informacija o ovoj katoličkoj školi zainteresirane posjetitelje darivat će novim brojem školskoga časopisa Bolji svijet, koji sredinom svibnja izlazi trinaesti put.

Bolji svijet započinje intervjuom kojega je sa zadarskim nadbiskupom mons. dr. Želimirom Puljićem napravila učenica trećeg razreda Martina Vidaić, u kojemu nadbiskup Puljić progovara o svojem školovanju i životnom putu kao i o planovima za budućnost klasične gimnazije i otvaranju osnovne katoličke škole te reformama u školstvu i aktualnom trenutku Crkve u društvu. Uz razgovor sa zadarskim nadbiskupom list donosi i razgovore sa školskim profesorima Mirelom Zubčić, Željkom Jadrošić, Sanjom Hanžek Bačkov i Hrvojem Mađarom. U odnosu na prethodne brojeve ovogodišnji grafički i sadržajno zaigraniji Bolji svijet dao je više prostora učeničkim likovnim i literarnim radovima te je vraćena rubrika Pozvani smo koja obrađuje duhovne teme.

Ponosni na izvrsne rezultate učenika gimnazije glavni urednici profesor Damir Sikirić i učenica Matea Kaleb zajedno s odgovornim urednikom mr. sc. don Antom Sorićem, ravnateljem škole, na naslovnici su predstavili osvajače jednoga od prva tri mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, a čitatelji i u ovom broju školskog lista dobivaju mnoštvo informacija o održanim duhovnim obnovama, terenskim nastavama, nagradnim izletima te putovanjima i obilježavanjima bitnih datuma i blagdana.

 

 
 

Share this Post