Božićna čestitka Ravnatelja

Καὶ ὁ λόγος σὰρξ ἐγένετο (Iv 14,1)

I Riječ je tijelom postala (Iv 14,1)

Dragi učenici, poštovani roditelji i djelatnici škole,

nadomak smo kršćanskog blagdana Božića, dana u kojemu nam, na poseban način, Utjelovljena Božja Riječ objavljuje misterij milosrdne Božje ljubavi koja ulazi u naše živote i ispunja ljudsku povijest.

U otajstvu Božića događa se neraskidivi vez ljudskog i božanskog. Božja Riječ postaje tijelom kako bi izmirila suprotnosti, objedinila različitosti i uspostavila sklad svega stvorenog. Tako su pastiri i mudraci, prvi svjedoci Kristova rođenja, različiti po svojem društvenom statusu, obrazovanju, razmišljanju i životnom putu, u novorođenom Djetetu dijelili zajedničku radost i postali prvi koji su posvjedočili rođenje Boga.

Dozvolimo da se misterij rođenja dogodi i u nama, kako bi Riječ postala tijelom – djelom ljubavi i milosrđa koji nadilaze granice razdijeljenosti, idu ususret bratu i sestri, prihvaćaju drugog i drugačijeg u evanđeoskom duhu.

Dragi učenici, poštovani roditelji i djelatnici škole, želim da se Bog rodi u svima vama, u vašoj nutrini, u vašim srcima – najtoplijim jaslicama koje samo čovjek, svojom slobodnom voljom, može ugrijati.

Jer, tek tada, kada se Božić dogodi u nama, moći ćemo „zajedno graditi bolji i pravedniji svijet“. Neka nam u tome pomogne milosrdno Dijete koje otvorena srca čekamo.

Sretan vam i blagoslovljen

Božić i nastupajuća 2016. godina!

 

Vaš ravnatelj

don Ante Sorić

 
 

Više iz rubrike Obavijesti

 
 

Share this Post