Preporuke za početak drugog polugodišta

UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE,

KULTURU I ŠPORT

KLASA: 602-01/21-01/02

URBROJ: 2198/1-01-21-3

Zadar, 14. siječnja 2021. godine

 

                                                                                  OSNOVNIM ŠKOLAMA

                                                                                    SREDNJIM ŠKOLAMA

–          S v i m a –

 

Predmet: informacija o preporukama za početak drugog polugodišta školske godine 2020./2021.   (18. siječnja 2021. godine)

 

Poštovani ravnatelj/ice,

 

U ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine počinje drugo polugodište nastavne godine 2020./2021. Ova je školska godina specifična po tome što je organizacija nastave bila i ostala izazov nakon prošlogodišnjeg proglašenja epidemije i svih poteškoća oko provedbe nastave u drugom polugodištu prethodne školske 2019./2020. godine.

Trenutna epidemiološka slika u Zadarskoj županiji je povoljna i željeli bismo je zadržati i još popraviti do proljeća.

U tom pravcu u suradnji sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te prateći ukupnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj i Zadarskoj županiji, predlažemo koncept početak nastave u drugom polugodištu kako slijedi:

  1. U osnovnim školama predlažemo da učenici nižih razreda (1. – 4. razred) imaju nastavu po A modelu, a učenici viših razreda po C modelu, a ovisno o razvoju epidemiološke slike, nastava za učenike viših razreda škole može u određenom periodu prijeći na A, odnosno B model.
  2. U srednjim školama predlažemo da učenici završnih razreda (maturanti) imaju nastavu po A modelu, a učenici svih ostalih razreda po C modelu, a ovisno o razvoju epidemiološke slike, nastava za sve ostale razrede u određenom periodu može prijeći na A, odnosno B model.
  3. Da se kod strukovnih škola, neovisno o modelu nastave, organizira praktična nastava već od prvog tjedna nastave u drugom polugodištu.

Slijedom navedenih prijedloga, molimo vas da nam što hitnije dostavite Odluku škole o organizaciji nastave na početku drugog polugodišta, na mail: renata.vuksan@zadarska-zupanija.hr

 

S poštovanjem.

 

Pročelnik

Ivan Šimunić, prof. v.r

 
 

Više iz rubrike Obavijesti

 
 

Share this Post