ZAVRŠIO LITERARNI NATJEČAJ „IDEM I JA“

Nagrađeno spisateljsko pero Matee i Magdalene

Literarno stvaralaštvo učenika je promicanje kulture pisane riječi, u užem smislu – stvaranje vlastitih literarnih uradaka, a u širem – razvijanje ljubavi prema čitanju i pisanju.

Početkom ožujka ove 2016. godine školska knjižnica naše škole raspisala je Literarni natječaj u pisanju poetskih i proznih napisa na temu „Idem i ja“.  Natječaj je bio dio bogatog programa obilježavanja godišnjice smrti velikana hrvatske književnosti A. G. Matoša, 17. ožujka 1914. i Dana hrvatskoga jezika koji se obilježavaju svake godine od 11. do 17. ožujka.

Povjerenstvu za prosudbu pristiglo je više učeničkih radova. Nakon pomnog razmatranja, uz čestitke i zahvalnost svima koji su se odazvali i tako ostavili još jedan od svojih tragova u bogatoj povijesti naše škole („misli lete, a pismo ostaje“) izdvojili su se, po jednakom broju ostvarenih bodova: rad Matee Kaleb (3.a): „1917.“ i rad Magdalene Ivanko (3.a): „Ja samo spavam“, koji će biti nagrađeni na završnoj svečanosti obilježavanja kraja školske godine 2015./2016. Osebujnošću izraza, konstrukcijom rečenica, mišlju koju odašilju iz svog pera… Matea i Magdalena upućuju na zaključak da ćemo njihove uratke još dugo čitati. „Radovi se razlikuju tek u sitnim detaljima… Nijanse su odlučile. Po kvaliteti napisanog ne zaostaju ni ostali literarni radovi ali, nažalost, kao i u svakom nadmetanju netko je prvi, netko drugi i tako redom…“ – istaknula je prof. Elvira Katić, naša knjižničarka koja je koordinirala aktivnosti oko Natječaja.

Čestitamo Magdaleni i Matei, a svima vama ostalima poručujemo da će se Natječaj ponoviti i u 2016./2017. školskoj godinu i da ćete imati priliku sudjelovati.

 

 
 

Više iz rubrike Obavijesti knjižnice

 
 

Share this Post