Upisi

Upisi-skole

 

Poštovani roditelji i dragi osmaši, naši budući učenici!

 

Drago nam je što posjećujete naše mrežne stranice i pratite informacije o upisu u novu školsku godinu.

U našu se školu upisujete kao i druge škole putem mrežnih stranica www.upisi.hr. O tome ste dobili sve potrebne upute u Vašoj osnovnoj školi te u brošurama o upisima.

 

Bodovi koji se vrednuju su prosjek svih zaključnih ocjena svih predmeta od 5. do 8. razreda OŠ; uspjeh u 7. i 8. razredu OŠ iz hrvatskoga jezika, matematike, 1. stranog jezika, povijesti, geografije. Predmet po izboru škole je biologija.

Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli u znanju iz: hrvatskog jezika, matematike, prvog stranog jezika, povijesti, geografije. Natjecanje po izboru škole je: vjeronaučna olimpijada – natjecanje iz vjeronauka.

Kandidati za duhovna zvanja (sjemeništarci i kandidatice) upisuju se prema posebnim uvjetima.

Pregled elemenata i kriterija za upis u srednje škole, informacije o postupku prijave i stvaranju lista poretka za upis pročitaje u publikaciji “Prijave i upisi – Idemo u srednju!” u kojoj ćete pronaći najvažnije informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole na mrežnoj stranici www.upisi.hr.

U publikaciji se možete informirati o elementima i kriterijima za upis, načinima i postupcima prijava u sustav različitih kategorija kandidata, prikazima primjera bodovanja za različite obrazovne programe te dobiti uvid u mogućnosti takvog načina prijava i upisa u srednje škole, koji pruža pregled nad osobnim podacima, ocjenama i dodatnim postignućima te detaljan pregled lista poredaka sa strukturom bodova na temelju kojih je izračunat vaš plasman na svakom pojedinom prijavljenom obrazovnom programu.

U publikaciji ćete pronaći i Kalendar u koji su, poput podsjetnika, upisani svi datumi i rokovi povezani uz prijavu i upis obrazovnih programa.

Iznimno je važno kontinuirano pratiti sve informacije koje se objavljuju na mrežnoj stranici: www.upisi.hr, a na kojoj će biti objavljeni uvjeti i kriteriji vrednovanja upisa u obrazovne programe, svi postupci povezani uz prijave, tako i ostali ažurirani podaci, važne obavijesti i detaljne upute za rad sa sustavom.

Za sva pitanja o upisima i o Školi na raspolaganju smo Vam i putem e-mail kontakta kojega možete pronaći na našim mrežnim stranicama.

Dragi učenici,

nadamo se da ćete, zajedno sa svojim roditeljima, izabrati pravu školu u kojoj ćete sljedeće četiri godine stjecati znanja, rasti i razvijati  vrline, mudro usmjeriti svoje interese u otkrivanju životnog poziva i poslanja.

Radujemo se susretu i suradnji s Vama uz srdačan pozdrav,

Ravnatelj i djelatnici Klasične gimnazije