Škola

zgrada-skola-1U želji da pružimo temelje kršćanskoga odgoja i klasičnog obrazovanja svim mladima koji to žele, dozvolom crkvenih vlasti, od školske godine 2002./2003. upisujemo i djevojke u prvi razred. U školskoj 2004./2005. upisali smo dva odjeljenja prvog razreda.
OBRAZOVANJE

Što je klasična gimnazija? To je škola koja u osnovi ima program opće gimnazije, s tom razlikom da klasična u programu ima klasične jezike, latinski i grčki, kroz sve četiri godine.

Klasični jezici su nezamjenjivi u pripravi za studij na raznim fakultetima: teologije, prava, medicine, farmacije, svih grupa na filozofskom fakultetu itd. Na poseban način to vrijedi glede priprave na studij hrvatskoga jezika i književnosti.

Klasično obrazovanje ne ograničava se samo na učenje klasičnih jezika grčkog i latinskog, već učenicima pruža uvid u temelje antičke kulture i civilizacije, čiji se utjecaj i saznanja protežu sve do našeg vremena. Ono je prilog razumijevanju i smišljenom življenju sadašnjosti, kao i jasnijem gledanju u duhom bogatiju budućnost.
ODGOJ

Što nudimo? Naša posebnost je u odgoju mladih ljudi, koji se zasniva na evanđeoskom humanizmu Isusa Krista, na civilizaciji ljubavi, koja je izrasla iz Kristovog života i učenja te nadživjela sve civilizacije u povijesti – jer, On je jedini Put, Istina i Život. Stoga naša Škola nudi i konkretno ozračje, u kojem se ljudi poznaju, priznaju , poštuju i uvažavaju jedni druge.

U suradnji s roditeljima želimo naše učenike uputiti u smislenost i ljepotu života, a posebno na ljepotu života s Bogom, što je najsigurnije jamstvo u obrani od nevrednota, koje su najveća opasnost za današnju mladež.

zgrada-skola-2