Županijsko natjecanje iz vjeronauka

Natjecanje iz vjeronauka za vjeroučenike srednjih škola Zadarske nadbiskupije na temu “Franjo Asiški u izgradnji Crkve ” održano je 2. ožujka 2009.  godine u Zadru s početkom u 10.00 sati.

 
Program natjecanja, čiji su voditelj bili don Josip Lenkić i s.Mrijam Gadža, započeo je u 10 sati molitvom i pjevanjem pjesme V’jek hvaljen budi o moj Gospodine. Pjesmu su nam otpjevali i odsvirali sudionici našeg školskog zbora  Natjecatelje je zatim pozdravio ravnatelj škole domaćina natjecanja, mons. Joso Kokić. On je svima zaželio toplu dobrodošlicu, istaknuvši kako su svi prisutni zapravo pobjednici dodao je kako će ipak najspretniji i najsretniji odnijeti pobjedu i na ovoj razini natjecanja.

Natjecanje se odvijalo u tri kruga: pisani dio ispita je test koji su članovi ekipa pojedinačno rješavali, zatim tombola koju ekipno rješavali te mili-junak. Kroz prva dva kruga natjecanja prošle su sve ekipe, a u trećem krugu natjecalo se prvih pet ekipa.

Pisani dio natjecanja kao i Tombola za sve ekipe odvijali se u prostorijama Gimnazije. Nakon što su riješili test i tombolu natjecatelji su se okrijepili sendvićima i sokovima. Dok je u međuvremenu Prosudbeno povjerenstvo ispravljalo testove, vjeroučenici natjecatelji sa svojim mentorima su nakon okrjepe gledali film «Fratello sole e sorella luna».

Prvi dojmovi o testu su ukazali kako pitanja «nisu bila baš lagana»! Svaki je natjecatelj pojedinačno mogao osvojiti najviše 67 bodova iz testa, odnosno cijela ekipa 268 bodova. K tome treba dodati bodovi s tombole (30, cijela  ekipa je mogla osvojiti 298 bodova.

Kad su napokon stigli, rezultati pristupili smo zadnjem dijelu natjecanja u koji je prošlo prvih pet ekipa i to: Srednja škola Biograd na moru, Gimnazija Franje Petrića i Gimnazija Vladimira Nazora, Klasična gimnazija Ivana Pavla II. i Poljoprivredna.

Nakon trećeg dijela natjecanja, u kojemu su natjecatelji mogli osvojiti još 20 bodova, poredak se nije promijenio tako je prvo mjesto s plasmanom na državno natjecanje osvojila: Srednja škola Biograd na moru pod vodstvom vjeroučitelja Ivice Kera. Drugo mjesto je zaslužila Gimnazija Franje Petrića pod vodstvom vjeroučiteljice Marije Klanac – Jozić, dok je treće mjesto osvojila Gimnazija  Vladimira Nazora pod vodstvom vjeroučiteljice Jelene Mičić.

U ime Zadarske nadbiskupije, don Josip Lenkić, nadbiskupijski kancelar, je prvim trima ekipama dodijelio priznanja i nagrade. Svim sudionicima je zatim zahvalio na sudjelovanju te ih je u ime Nadbiskupije nagradio jednodnevnim izletom.

Pobjednicima koji će našu Nadbiskupiju predstavljati na državnom natjecanju koje će se održati u Splitu od 11. do 13. svibnja 2009., želimo dobar rad i uspjeh!

 

 

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post