ŽUPANIJSKI „L i D r a N o 2018.”

DAN DRUŽENJA I UŽITAK U UMJETNOSTI RIJEČI

 

I ove godine uspješno smo sudjelovali na  LiDraNu, smotri učenika srednjih škola Zadarske županije održane 12. veljače u Benkovcu. Domaćin ove županijske smotre 14. put za redom bila je Srednja škola kneza Branimira.

 

LiDraN, osim što označava smotru Literarnog , Dramskog i Novinarskog izričaja posljednjih je godina postao sinonim za dan druženja i užitak u umjetnosti riječi koja nas sve obogaćuje. Učenici srednjih škola Zadarske županije već dugi niz godina okupljaju se u gradu Benkovcu donoseći svoje uratke u potrazi za savjetom, kritikom i pohvalama.

Ove godine sudjelovalo je 13 srednjih škola: Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Gimnazija Franje Petrića, Gimnazija Jurja Barakovića, Gimnazija Vladimira Nazora, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, Klasična gimnazija Ivana Pavla II. , Prirodoslovno-grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Tehnička škola, Pomorska škola i Srednja škola kneza Branimira.

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali, potrudili su se zajedno s profesoricom Zubčić i profesorom Sikirićem te poslali svoje radove.

Tog dugo očekivanog ponedjeljka osjetilo se među svim sudionicima iščekivanje i uzbuđenje , željno smo čekali komentare naših djela. Nije bilo lako otvoriti se na papiru ili pred publikom. Takvo iskustvo svaki put posebno je  i jedinstveno. Ove godine klasičare je predstavljalo 5 učenika.

LITERARNI IZRAZ:

Marija Kršlović – Romerie

Katarina Matulić – Ona i ja

DRAMSKI IZRAZ:

Hana Maričić – Duša Hrvata (Anima Croatorum)

NOVINARSKI IZRAZ:

Ana Kardum – Nećemo znati ako ne probamo

Martina Vidaić – časopis Bolji svijet

Kao i svake godine izričaji su se podijelili u različite prostorije gdje smo čitali, slušali, glumili, smijali se, plakali i pljeskali, ali nadasve podržavali jedni druge. Prosudbeno povjerenstvo pažljivo je slušalo, gledalo i doživljavalo naše riječi, sve kako bi nam mogli kasnije priopćiti svoja mišljenja.

Potrajali su ti naši sati umjetničkog kazivanja ….zaslužili smo vruću pizzu u pizzeriji „Milonga“ gdje smo se okrijepili i pripremili za rezultate. Naši predstavnici bili su vrlo uspješni. Tri učenice predložene su za državno natjecanje ( Katarina, Ana i Martina), a svi smo dobili pozitivne komentare, pohvale i vrijedne savjete koje možemo ponijeti i primijeniti u našem daljnjem umjetničkom stvaralaštvu.

                                                                                                   Katarina Matulić, 3. b

 
 

Share this Post