ZAJEDNIČKO HVALA ZA KRAJ NASTAVNE GODINE

Posljednjeg dana nastave, 21. lipnja 2022. godine, okupili smo se u našim učionicama i zajedno krenuli u katedralnu crkvi sv. Stošije na misno slavlje zajedno s učenicima Katoličke osnovne škole Ivo Mašina i Osnovne glazbene škole sv. Benedikta.

Misu zahvalnicu predslavio je  nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić u koncelebraciji s novoizabranim zadarskim biskupom koadjutorom Milanom Zgrablićem, ravnateljem Klasične gimnazije don Antom Sorićem i drugim svećenicima naše nadbiskupije. Zajedno s nama učenicima i profesorima zahvalili su za sve naše proživljene trenutke ove protekle školske godine. Vjerujem da je svatko od nas nazočnih imao puno zajedničkih i  osobnih razloga za zahvalnost.

U propovjedi se Otac nadbiskup izravno obratio svima nama promišljajući o važnosti dobroga prijatelja kao osobe kojoj se uvijek možemo obratiti za pomoć, kada nam je teško ili kada nam samo treba netko tko će nas saslušati. Upravo je kao takvog pravog prijatelja istaknuo Isusa koji uvijek ima vremena za nas. On je onaj pravi prijatelj koji će s nama biti od samoga početka pa sve do kraja našega života i upravo bismo zato trebali naći vrijeme koje bismo posvetili njemu. Nadbiskup Puljić Bogu se zahvalio što je ova školska godina cijela protekla u učionici bez stalne neizvjesnosti između nastave licem u lice i nastave online.

Na kraju misnog slavlja obratio nam se i ravnatelj, don Ante, koji je rekao da je ova školska godina sa sobom donijela mnogo izazova i poteškoća, no mi smo sve njih zajedništvom  uspješno savladali. Upravo je to zajedništvo najvažnija odlika naše škole koja se iščitava iz suradnje učenika, nastavnika i roditelja. Nakon misnog slavlja uslijedila je svečana dodjela svjedodžbi maturantima dok su se ostali učenici vratili u školu gdje su skraćenim satovima radosno dočekali posljednje školsko zvono ove uspješno završene školske godine.

Filip Šapina, 3. a

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post