ZAHVALA NEBESKOM OCU ČIJA NAS JE RUKA VODILA CIJELU ŠKOLSKU GODINU

Posljednjeg nastavnog dana 15. lipnja uputili smo se u katedralu sv. Stošije  zahvaliti Nebeskom Ocu na protekloj školskoj godini koja nam je svima vrlo brzo prošla. Svaki pojedinac imao je razloga zahvaliti jer sve nas je vodila  njegova Božja ruka.

Nije svaki dan bio idealan za svakoga, bilo je tu uspona i padova, ali s Božjom pomoći sve smo  prošli. Sveto misno slavlje slavio je otac nadbiskup mons. Želimir Puljić uz koncelebraciju ravnatelja don A. Sorića, svećenika zadarske nadbiskupije, suradnika Gimnazije  i gosta mons. Jurja Batelje. Nadbiskup je svima zahvalio na trudu u godini koja je iza nas. Na početku se osvrnuo na ulaznu pjesmu koju je napisao svetac čije ime nosi naša škola, sv. Ivan Pavao II., dok je daljnje misli temeljio na pjesmi „Krist jednom stade na žalu“. Osobito ga se dojmio stih „Tvoje usne rekoše moje ime“. Svakoga od nas, naglasio je nadbiskup, „Bog je osobno pozvao i  svi smo jednako vrijedni svoga poslanja“. Na koncu svetog misnog slavlja jednoglasno smo zapjevali „Te Deum“. Misu je na visini zadatka animirao zbor Klasične gimnazije, iako ovaj put bez dirigenta prof. G. Ivkovića.

Nakon misnog slavlja uputili smo se u dvorište Sjemeništa na svečanu dodjelu svjedodžbi maturantima. Na početku nam se obratio prof. Damir Sikirić i nakon  kratkog govora slijedila je podjela. Nažalost nisu mogli nazočiti svi maturanti jer su neki od njih pisali ispit državne mature. Bila je ovo zahvala ovogodišnjim maturantima na četverogodišnjem  trudu i želja za sve najbolje u njihovom daljnjem školovanju. Nakon što im je nadbiskup svečano uručio svjedodžbe, proglasio je i najbolji razred ove šk. godine, kriterij je bila urednost i čistoća učionice. Pobijedio je 3. a razred i time osvojio nagradni izlet. Ovo je druga pobjeda istoimenog razreda, u prvom razredu  dobili su nagradu za najmanji broj izostanaka. Proglašenje je popraćeno sveopćom radošću i pljeskom.

Mihael Tomić, 3. a

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post