ZADAR ČITA 2016.

 

Muzej caffe – čitamo Narodni list

I ove smo se godine uključili u manifestaciju Zadar čita 2016., a obzirom da je tema bila „kava“ organizirali smo susret u Muzej caffeu. Naime, naše mentorice, prof. Elvira Katić i njezina kolegica iz Arheološkoga muzeja prof. Marina Maruna dogovorile su se kako ćemo čitati poznati zadarski tjednik Narodni list iz 1972. godine kada je, zapravo, otvorena nova zgrada ovoga muzeja.

I uistinu, dašak prošloga vremena, uz miris neizostavne „tursku“ kave prenio se na posjetitelje 45-minutnog programa. I, sve je bilo kao nekada, prije više od četrdeset godina. S gramofona su se čuli Indexi (Da sam ja netko) i Pro arte (Jedna mala plava), a naši su učenici listali stare brojeve Narodnog lista i iščitavali novinske članke o već spomenutoj otvorenoj novoj zgradi Muzeja, ali i o ostalaim značajnim događanjima, kao što su npr. arheološka istraživanja u Pridrazi, Novalji i sl.

Popularizacija knjige i čitanja primarni je cilj poučnog kulturnog projekta koji je Gradska knjižnica Zadar pokrenula 2009. godine. U programu su sudjelovali učenici: Ivana Ančić, Krunoslav Grebenar, Karla Klanac, Marta Barešić, Blanka Marketin i Marta Miletić.

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post