Za blagdan sv. Nikole

 

SVETI NIKOLA NA VELIKOM ODMORU

 

„Sv. Nikola na velikom odmoru“ – prodaja kolača iz kućnih radinosti, dio je projekta naše škole koji tradicionalno, već sedmu godinu zaredom, provodimo pod nazivom “(Do)Živi LJUBAV”. Glavni dio ove humanitarne akcije završit će se na predbožićnom susretu učenika, profesora i roditelja, 22. prosinca ove godine, tombolom.

Naime, tijekom Došašća odričemo se svojih stvari koje na tomboli prodajemo, a sredstva prikupljena od prodaje (zajedno s ovima od prodanih kolača) uplaćujemo u „Gorušičino zrno“ – humanitarni fond iz kojega se pomaže potrebnima. Cilj je – razviti osjećaj solidarnosti, socijalnu i karitativnu dimenziju osobe. Ovo je projekt koji osim članova školskog Volonterskog kluba “Kapljica” i Kreativne radionice “Amfora”  okuplja sve učenike Škole. Danima prije blagdana sv. Nikole peku se kolači, a za njegov „doček“ donose se u školu.

Tako je bilo i u petak, 5. prosinca za vrijeme velikoga odmora. Spustili smo se u, kako volimo reći, arheološki prostor Škole. Pred nama su se prostirali stolovi prepuni kolača. A na našim licima osmijesi. Tko još s osmjehom ne jede kolače? – pitamo se.

Odmor je prebrzo prošao. I sv. Nikoli se žurilo. Sutra će nas ponovno pohoditi u našim domovima. Jer – subota je nenastavni dan. Ove mu se godine „žurilo“ naći nas u školi. A mi – mi smo požurili na četvrti sat s istim onim osmjehom na licu – učinili smo nešto dobro.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post