Uz Tjedan filantropije – poruke dobrote

 

KAP PO KAP – SLAP

 

U povodu obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva organizirala je središnje događanje Tjedna filantropije u Zadru, od 30. rujna do 2. listopada 2017. godine.

Događanje u Zadru sastojalo se od dva dijela, izložbenog i interaktivnog koji su se odvijali na Narodnom trgu te konferencijskom na temu filantropije koja se održala 2. listopada 2017. godine u IMPACT-u, Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, na kojoj su sudjelovali i međunarodni stručnjaci za filantropiju.

Obilježavanje Europskog dana filantropije u Zadru, 30. rujna i 1. listopada 2017. godine omogućilo je zakladama uključenim u Hrvatski forum zaklada ” ZaDobroBIT” predstavljanje njihovoga rada, provedbu cijelog niza interaktivnih događanja vezanih uz filantropiju (za djecu, mlade i odrasle) te izložbu o filantropima u Hrvatskoj i svijetu.

Na poziv organizatora, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, odazvali smo se i mi iz našeg volonterskog kluba „Kapljica“. Pratile su nas Elvira Katić, prof. i s. Viktorija Gadža, prof. Na Narodnom smo trgu, zajedno s više desetaka učenika osnovnih škola iz grada i Županije sudjelovali u izradi poruka na temu čovjekoljublja. Veseli nas što smo nazočnošću, ali i porukama, mogli promovirati kulturu darivanja i pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Jer – kako kap po kap čini slap… tako i male stvari učinjene srcem, kapi dobrote čine veliki slap, a u konačnici – bolji svijet u kojemu „i moja kaplja – pomaže ga tkati“.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post