USUSRET BOŽIĆU

Darovani smo njihovim sjajem u očima

 

U današnjem društvu, uz bezbroj načina komercijalizacije Božića, lako je zaboraviti njegovu istinsku bit, a ona je ljubav, zajedništvo i pomaganje.

Iz tih razloga, sa željom da se tome barem na trenutak odupremo, odlučili smo u petak 21.prosinca, zajedno sa s. Viktorijom, posjetiti Dom za starije i nemoćne na Sfingi i svojim boravkom među njima na određeni način oživjeti duh Božića. Naime, kao skupina volontera Volonterskog kluba „Kapljica“ okupili smo se ispred Doma prije 10:00 sati, ušli i sačekali da se sakupe i naši prijatelji, štićenici Doma. Ispred sebe smo mogli vidjeti mnoga lica na kojima su ispisane individualne, posebne priče. Oči su bile uprte u nas, pune iščekivanja i zainteresiranosti. Moja malenkost glasno je pozdravila sve prisutne i predstavila cijelu veselu družinu.

Spremni uljepšati im, a i nama, ovaj dan započeli smo druženje s kratkim igrokazom „Što je za tebe Božić?“ Iz igrokaza je bilo očigledno koliko smo u ovo doba zaokupljeni prolaznim, nebitnim stvarima, i kako vrlo često zaboravljamo na našeg bližnjeg koji gladuje za ljubavlju i toplom riječi. Kako bismo malo podigli atmosferu, Ivan Grganović izvadio je gitaru, zaorila se pjesma… čitav mali koncert predvođen klasičarima. Na repertoaru su se najprije našle božićne pjesme, izabrane od strane nas učenika, a nakon njih kormilo su preuzele bakice kojima nije ni trebala pratnja gitare koliko su veselo i od srca pjevale. Našoj s. Viktoriji posebno se dojmila baka koja je vrlo zdušno zatražila jednu od pjesama Thompsona.

Uz vesele zvuke, pjesme i šale došlo je vrijeme za tombolu. Podijelili smo potrebne materijale i tombola je mogla početi. Zbog našeg megafona, Nike Nikića, izvučeni brojevi nisu se mogli ne čuti, dapače odzvanjali su čitavim Domom. Sa svih strana prštao je natjecateljski duh, a iz očiju sijao sjaj. Sjaj od sreće i veselja bio je i u našim i njihovim očima. Nakon nekoliko krugova tombole podijeli smo sve darove. Zauzvrat, mi smo, usudim se reći, dobili najveći i najljepši dar ovoga Božića. To je sjaj u očima ovih ljudi s kojima smo se družili u Domu za stare na Sfingi, odraz njihove sreće.

Zahvaljujemo od srca s. Viktoriji Gadži koja nam je ovo omogućila kroz naš Volonterski klub „Kapljica“.

Kako glasi pjesma“… ima nešto od srca do srca …“ Zaista, ima! Ona tanka nit ljubavi! Neprocjenjiv je osjećaj dotaknuti dušu druge osobe, doći do njezina srca, obasjati ga, utopliti… te pružiti ruku milosrđa i pogled ljubavi.

Nikolina Bajlo, 4. a

 

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post