Uključili smo se u projekt e-dnevnika

Odlukom ravnatelja mons. Jose Kokića od ove školske godine 2012./2013. i Klasična je postala dio obitelji e-Dnevnika.

 

UKLJUČILI SMO SE U PROJEKT E-DNEVNIKA

Početkom prošle školske godine (2011./2012.) započeo je CARNetov projekt e-Dnevnik tj. vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. U pilot fazu ovog projekta bile su uključene tri srednje škole u RH, među kojima i  Medicinska škola Ante Kuzmanića iz Zadra. Što znači e-dnevnik? Znači da nastavnici ulaze u razred s „tablet“ računalima, putem kojih  pristupaju Web aplikaciji „e-Dnevnik“ u koju upisuju nastavne sate, izostanke, ocjene i sve ostalo vezano uz nastavni proces.

Odlukom ravnatelja mons. Jose Kokića od ove školske godine 2012./2013. i Klasična je postala dio obitelji e-Dnevnika. Primjenom i uključenjem u ovaj projekt, nakon Medicinske škole, Klasična postaje druga škola u Županiji koja se uključila u sustav moderne zamjene klasičnih papirnih dnevnika novim načinom organiziranja nastave na bazi najnovijih informatičkih i komunikacijskih dostignuća.

Da bi se stvorili uvjeti za sustav e-Dnevnika trebalo je izvršiti niz predradnji. Škola je spojena optičkim kablom na CARNet mrežu stalnom vezom, cijela zgrada pokrivena je bežičnom mrežom (wireless), nabavljen je određeni broj iPad-ova…

Radi uključenja u sustav e-Dnevnika svi profesori su prošli edukaciju koju su vodili predstavnici Apple-a i CARNet-a. U tu svrhu organiziran je i seminar za profesore Škole o načinu primjene nove aplikacije “E-dnevnik”.  Seminar su proveli stručnjaci iz državne informatičke institucije CARNET.

Ovom modernizacijom nastave – ističu u Školi – žele najnovija tehnološka dostignuća primijeniti u praksi, a organizaciju nastave približiti svjetskim standardima. Osim toga, svjesni su velike prednosti primjene e-dnevnika jer se u proces nastave putem Interneta aktivno uključuju svi: profesori, učenici i roditelji.

 
 

Share this Post