U Obrovcu re(kreativno)

Od  26  do  28. listopada 2007. g.  u Obrovcu se održao  drugi Kreativni vikend za srednjoškolce. Organizatorica je viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Maja Zrnčić koja je u suradnji s Mirelom Barbaroša – Šikić, višom savjetnicom za hrvatski jezik,  te prof. likovne umjetnosti u Prvoj sušačkoj gimnaziji Theodorom de Canziani Jakšićem inicirala i osmislila Školu stvaralaštva za darovite srednjoškolce tzv. Kreativni vikend. Još jednom hvala i onima koji su naš Kreativni vikend financijski ”pokrili”; Uredu za društvene djelatnosti Zadarske županije i Srednjoj školi Obrovac s ravnateljem prof. Darkom Tokićem koji su tog vikenda, od 26. do 29. listopada po drugi put bili najbolji domaćini Kreativnog vikenda za srednjoškolce Zadarske županije.

Naš Kreativni vikend – Pet godišnjih doba započeo je dogovorom i odabirom jedne od pet radionica: glazbene, slikarsko-scenografske, filmske, plesne i literarne.  Zbunjeni i skeptični dvojili smo između ponuđenih radionica, a nakon konačnog odabira i rasporeda kreativci su krenuli vođeni najstrpljivijim, najboljim i najkreativnijim stručnjacima iz različitih područja umjetnosti (Staša Čelan – filmska, Theodor de Canziani Jakšić – likovno-scenografska, Miroslav Mićanović – literarna radionica, Jasna Frankić Brkljačić – plesna radionica, Branko Trajkov – glazbena radionica). Početnu nevjericu ubrzo je zamijenio osmijeh. Bili smo kreativni, nasmiješeni, radili neumorno i iznenadili  profesore i profesionalce koji su vodili radionice i kojima zahvaljujemo što su nam taj vikend pokazali koliko možemo.

U radu je sudjelovalo šezdeset učenika sa svojim voditeljima izvannastavnih aktivnosti iz osam srednjih škola: SŠ Obrovac, SŠ kneza Branimira Benkovac, Gimnazije Vladimira Nazora, Privatne gimnazija, , Gimnazije Franje Petrića, Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole i Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s pravom javnosti.

U nedjelju prije povratka kućama, radionice su se predstavile svojim ostvarenjima. Plesna radionica u športskoj dvorani, na oduševljenje svih, izvela je plesnu točku sa zanimljivom koreografijom. Za samo 19 sati rada, u likovno-scenografskoj radionici  grupa srednjoškolaca iz svih ovih škola oslikala je više  zidova SŠ Obrovac. U predvorju Srednje škole Obrovac, mladi budući pisci predstavili su svoje kratke priče, a filmska radionica je prezentirala igrani film Anđelijin izbor kojega su snimili za vrijeme boravka u Obrovcu. I na kraju, svih su oduševili mladi glazbenici. Savjetnica Maja Zrnčić, u znak pažnje poklonila je tekstualnu poruku zahvalnosti:  Čarolija kreativnog vikenda je u osmijehu na kraju.

Nadamo se da će ovako ispunjenih, nasmijanih i kreativnih vikenda biti još!

 

Kreativci Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

 

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post