Tjedan filantropije 2019. – „Dobrota nas veže i spaja…“

Kroz dobrotu – zajedno!

Učenici naše škole okupljeni u Volonterskom klubu „Kapljica“ već više godina za redom aktivno sudjeluju u aktivnostima koji potiču osobni razvoj pojedinca kao bolje osobe, kao osobe usmjerene na potrebe drugog i drugačijeg, senzibiliziraju se za čovjekoljublje. S tim u svezi sudjelovali smo u događanjima koje je u subotu, 28. rujna o.g. na Narodnom trgu u Zadru organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj, a sve pod nazivom: „Dobrota nas veže i spaja…“

Naime, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj organizirali su u povodu obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva, po četvrti put, središnju proslavu Tjedna filantropije za Hrvatsku 2019., ove godine u Zadru.

Obilježavanjem je bilo obuhvaćeno predstavljanje rada zaklada uključenih u Hrvatski forum zaklada »ZaDobro.BIT«, kao i interaktivni program usmjeren djeci i mladima na temu filantropije.

Osim nas na Trgu su bili i predstavnici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske koje su nagrađene za inovativne modele volontiranja i doprinos društvenoj zajednici. U poslijepodnevnim satima u IMPACT centru tj. Hrvatskoj kući filantropije dodijelile su im se nagrade „Otisak srca“ koji je naša škola dobila prije nekoliko godina za inovativni model volontiranja pod nazivom „Lutkarska patrola“.

Ali, vratimo se prijepodnevnom dijelu programa. On je čitav bio u znaku DOBROTE. Okupljeni na Narodnom trgu, ali i slučajni prolaznici, Zadrani svih uzrasta, ispisivali su kredama u boji poticajne „poruke iz srca“. Osim toga, izrađivala su se origami-srca a u njih, također, pohranjivale poruke zajedništva, potrebe za većim angažmanom svakog od nas, potrebe za činjenjem i širenjem dobrote i čovjekoljublja.

U zraku se doista snažno osjećalo – samo zajedno možemo stvarati čovječniji svijet.

V.G.

 

 

 
 

Share this Post