Sveti Nikola u školi

„Sv. Nikola na velikom odmoru“ bio je moto  humanitarne pred-božićne akcije roditelja, učenika i djelatnika škole.

 

 

Sv. Nikola na velikom odmoru u Školi

 

 

Čini(m) dobro – DOŠAŠĆE

 

 

Početak drugoga tjedna Došašća, na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca, u našoj je školi bilo svečano i veselo. Svi smo, od ranoga jutra, bili uzbuđeni i užurbani, a u školu smo ulazili s vrećicama i tacnama s kolačima.

 

 

„Sv. Nikola na velikom odmoru“ bio je moto  humanitarne pred-božićne akcije roditelja, učenika i djelatnika škole. Što to, zapravo, znači? Znači da je zvono velikoga odmora, 6. prosinca, označilo početak akcije prodaje kolača koje su učenici, sa svojim roditeljima, pripremili i donijeli u školu. Akcija će završiti Božićnim susretom koji će se održati 21. prosinca 2010. i to – humanitarnom tombolom  – «(Do)Živi Ljubav».

Cilj ove i ovakvih akcija je odgajati učenike za «činjenje dobra», za ljudsku i kršćansku solidarnost; razvijati u njima osjećaj za prepoznavanje  potreba drugih i drugačijih, jačati međusobno zajedništvo i rasti u  istinskoj ljubavi. U ovom razdoblju potrošačkog mentaliteta dok se «jurca» u supermarkete, a iz bogatih i blještavih ponuda pomno odabire mnoštvo potrebnih i nepotrebnih stvari, željeli smo se podsjetiti kako sreća počiva u malim gestama protkanim ljubavlju u kojoj ništa nije malo i nevažno.

Božić je uvijek iznova prilika da u svijet uđe Ljubav. S Došašćem, s Božićem se čudo Božića širi, s Božićem svako otvoreno srce postaje jaslice u kojima Ljubav postaje čovjekom za ljude danas.

Prihodi od ove akcije namijenjeni su potrebitim obiteljima, a njenom organizacijom i provedbom učenicima naše škole se nudi barem jedan odgovor na osobno pitanje: Što ću reći MALENOM DJETETU u jaslicama koje me svojim pogledom pita: Koliko si ljubio druge?

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post