Sveti Nikola na velikom odmoru u školi

Uz palačinke iz „školske kuhinje“

Petak, 6. prosinca 2013. U školi je već od ranog jutra bilo živo. S torbama na leđima u školu smo ulazili noseći u rukama vrećice i tacne pune kolača. Danas ćemo na velikom odmoru zajedno doručkovati različite slastice koje smo donijeli od kuće. Umjesto u susjednu trgovinu spustit ćemo se u prizemlje škole i kupiti kolače iz domaće radinosti.
– Danas će nas sv. Nikola pohoditi na velikom odmoru – šaputali smo među sobom.
Bili smo uzbuđeni. Prva tri sata brzo su prošla. Zvoni!
Školom se proširio miris palačinki.

„Sv. Nikola na velikom odmoru“ je dio projekta naše škole koji se već šestu godinu zaredom provodi pod nazivom “(Do)Živi LJUBAV”. Centralni dio održava se na predbožićnom susretu učenika, profesora i roditelja, a završava tombolom. Naime, tijekom adventskog vremena odričemo se svojih stvari koje na tomboli prodajemo, a sredstva prikupljena od prodaje uplaćujemo u „Gorušičino zrno“ – humanitarni fond iz kojega se pomaže potrebnima. Cilj je – razviti osjećaj solidarnosti, socijalnu i karitativnu dimenziju osobe. Ovo je projekt koji osim članova školskog Volonterskog kluba “Kapljica” i Kreativne radionice “Amfora” okuplja sve učenike Škole. – Cijeli ovaj projekt je odgoj učenika za djelotvornu ljubav, kojemu je cilj iz učeničkog shvaćanja Božića „izbaciti“ ovaj danas sveprisutni konzumerizam – rekla je naša pedagoginja s.Mirjam.

Petak, 6. prosinca 2013. – blagdan sv. Nikole.
Spustili smo se u, kako volimo reći, arheološki prostor Škole. Pred nama su se prostirali stolovi prepuni kolača. Valjda, stotinu vrsta… – Ma više – dovikuje Filip. Za razliku od prijašnjih godina na stolovima su se nalazile i palačinke koje su vrijedne ruke trećašica ispekle toga jutra u Školi. Punjene marmeladom od marelice, ali i čokoladom – bile su još tople. I mirisale su. Mamile na zalogaj. Slatak i topao.
Odmor je prebrzo prošao. I sv. Nikoli se žurilo. A mi – požurili smo na četvrti nastavni sat. Možda smo, samo malo, zakasnili.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post