Svečani prijem kod župana Stipe Zrilića

Priznanja najboljima

 

Već tradicionalno, u utorak 10. lipnja ove godine, u Domu županije održana je svečana dodjela priznanja učenicima srednjih škola koji su na županijskim natjecanjima osvojili 1., 2. i 3. mjesto ili su na smotrama proglašeni najboljima.

 

Usprkos pravom toplotnom udaru po jarkom lipanjskom suncu i velikoj vrućini, 244 srednjoškolaca – budimo iskreni, nisu ipak svi uspjeli doći – susrelo se sa županom Stipom Zrilićem i pročelnikom Odjela za društvene djelatnosti Ivanom Šimunićem na svečanom prijemu u Domu županije. Na samom početku okupljenim se učenicima i mentorima obratio Župan čestitajući im na njihovom radu, zalaganju i entuzijazmu koji je rezultirao takvim lijepim uspjehom. Progovorivši o važnosti obrazovanja Župan je istaknuo kako će u Hrvatskoj, koja je sada članica Europske Unije, za najbolje uvijek biti mjesta i na fakultetima i prilikom zapošljavanja: »Ovdje su vas doveli vaši uspjesi. Neke već znamo, ali ima i novih lica. Mi smo ponosni na to i ovim primanjem želimo reći kako to cijenimo. Nadam se da ćete tako nastaviti i u budućnosti te biti primjer drugima.« Nije Župan zaboravio ni mentore čije vodstvo i entuzijazam predstavlja važnu pomoć učenicima u takvim ostvarenjima.

 

Ponosni smo i mi klasičari jer nas je čak 16 osvajalo jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima. Slijede imena uz ostvareni rezultat:

Anđela Mijić (najbolji literarni rad »Jerina«)

Jure Marđetko (1. mjesto, hrvatski jezik)

Nikol Jović (1. mjesto, hrvatski jezik)

Marija Melada (1. mjesto, latinski jezik)

Karla Buljat (2. mjesto, hrvatski jezik)

Hrvoje Knežević (2. mjesto, povijest)

Dino Rodić (2. mjesto, povijest)

Šime Barišić (1. mjesto, povijest)

Antun Rogić (2. mjesto, povijest)

Lucija Grbić (3. mjesto, povijest)

Filip Predovan (1. mjesto, matematika)

Mate Gambiraža (3. mjesto, matematika)

Tomislav Vlatković (1. mjesto, kemija)

Marta Knežević (1. mjesto, geografija)

Marko Gulan (2. mjesto, informatika)

Borna Černe (3. mjesto, informatika)

 

Svečanost prijema uveličali su svojom glazbenom točkom učenici: Lucija Buškulić, Josip Jakovinović i Romano Segarić, a bila je upriličena i modna revija iz kolekcije Marike Šarin »Barok i čipka u modnom eksperimentu« s kojom je osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem državnom natjecanju »Dani odjeće« u Varaždinu.

Na kraju se zahvaljujemo Županu i djelatnicima Županije na lijepim knjigama i majicama koje smo dobili za dar, a radujemo se također i nagradnom izletu krajem rujna koji jedva čekamo!

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post