Svečana dodjela svjedodžbi

Sv. Misom u Katedrali sv. Stošije i prigodnim programom u prostorijama Klasične gimnazije Ivana Pavla II. ispraćeni ovogodišnji maturanti škole, podijeljene svjedodžbe svim učenicima te priznanja za učenička postignuća u protekloj školskoj godini.

 

U četvrtak 26. lipnja 2008., a prigodom završetka školske godine za polaznike i djelatnike Klasične gimnazije Ivana Pavla II., u Katedrali sv. Stošije zahvalno euharistijsko slavlje u 8.00 sati predvodio je zadarski nadbiskup, mons. Ivan Prenđa u koncelebraciji sa mons. Josom Kokićem, ravnateljem Škole te don Ivanom Mustaćem, generalnim vikarom i župnikom župe svete Stošije.

“To što ste primili vaše je darivanje, da budete naš ponos; proslijedite to i nastavite i dalje. Sposobni ste puno toga učiniti. Hvala za sve učinjeno u školi, za vaš doprinos liku i glasu škole; za tolike darove da steknete znanje i mudrost života, kreposti”, poručio je nadbiskup srednjoškolcima čestitavši im na uspjehu, u što se uvjerio sudjelujući i na posljednjoj sjednici Gimnazije. Potaknuo je na zahvalnost Bogu za mnoge darove uma i srca, tijela i duha. “Završiti jedan krug života i rada je lijepo i veliko. Na kraju školske godine treba za to zahvaliti, da vas ohrabri i za daljnji hod. Ne učimo za školu nego za život; a svaki korak nove godine zahtijeva promišljanje i sabiranje učinjenog. U daru života i odabiranja sadržani su svi darovi primljeni tijekom godine. Sad je vrijeme sabiranja, žetve”, rekao je mons. Prenđa. Potaknuo je učenike da u vremenu inflacije i male vrijednosti riječi usklade svoju volju s Kristovim riječima. Krist je uvijek govorio tako da je njegova riječ sigurni putokaz i zakon života, poručio je nadbiskup, istaknuvši važnost da se izgradi lik kršćanina koji želi biti i znak za druge. “Vježbajte svoju slobodu, osjećaje, a rezultat toga je da gradite na stijeni, ne na pijesku. Shvaćajte mudrost i godine promatrajte pitajući se ‘Jesam li gradio na stijeni ili pijesku’. Sigurno je bilo jednog i drugog. Kuća će biti čvrsta kad gradimo na onome što Bog za nas želi. Imajte povjerenja u Isusovu riječ i ono što obećava. Ako dođe napast graditi kuću na pijesku jer je to manje zahtjevno, lakše, mijenjajte takvo mišljenje. Idite na čvrsti teren; ‘Gradit ću s Kristom i neću biti ugrožen. Moja sreća i radost neće biti manja, naprotiv'”, poručio je mons. Prenđa srednjoškolcima. Potaknuo ih je na zahvalnost profesorima i jednih drugima za geste pažnje, pomoći i prijateljstva.
Nakon mise u dvorani škole nadbiskup je uručio svjedodžbe maturantima. Prije tog svečanog čina učenicima se obratio ravnatelj škole mons. Joso Kokić. On je istaknuo kako istinska sloboda ukoliko u sebi ugrađuje vrijednosti, te da su u životu uopće, pa i u školi, najviše primili oni koji su davali. Pohvalnice 70- ci učenika odlikaša uručio je Ravnatelj uz prigodne darove koji su pripremljeni svim odlikašima kao i učenici godine Katiji Malvoni; naj čitačima (Šime Skroče i Martin Letinić); te pohvalnice učenicama za redovito pohađanje nastave (Marija Fain i Viktorija Arbanas). Za izvanredne rezultate u obrazovanju, s obzirom na zdravstvene poteškoće i hrabrost u savladavanju životnih teškoća i križeva, nagrađene su Paula Eškinja i Marina Vojković, debitantica. Istaknuto je potom i sudjelovanje gimnazijalaca na državnim natjecanjima: Katja Malvoni, matematika, Petar Mijić, zemljopis te Tamara Buterin, Tina Čačić, Matea Biloglav i Ante Dražina iz vjeronauka. Svima njima su uručeni prigodni darovi.
U ime maturanata prigodnu riječ zahvale uputila je maturantica Iva Erstić, učenica IV. a razreda.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post