Svečana dodjela svjedodžbi maturantima i proglašenje najboljih literarnih radova

U utorak, 8. lipnja 2021. održala se svečana dodjela svjedodžbi našim maturantima kao i dodjela nagrada učenicima koji su proglašeni najboljima na sada već tradicionalnom literarnom natječaju U potrazi neviđenog cvijeta. Literarni natječaj održava se treću godinu za redom, a povod su njegovu objavljivanju obljetnica smrti Antuna Gustava Matoše te Dani hrvatskog jezika.  

Ovu svečanost pozdravnim govorom otvorio je ravnatelj škole don Ante Sorić i najavio glazbenu točku koju je izvela učenica 2.b razreda Lucija Vidić. Lucija je sve prisutne ostavila bez teksta pjevajući vrlo emotivnu pjesmu glazbenice Adele pod nazivom When We Were Young. Nakon glazbene točke uslijedila je dodjela nagrada učenicima s literarnog natječaja. Nije bilo rangiranja prema osvojenom mjestu, već su sva četiri nagrađena rada najbolja od čak četrdeset pristiglih na natječaj. Nagrađeni su: učenik 1.b razreda Ivan Pedišić s literarnim radom Pogled s vrha; učenica 2.b razreda Antea Jakešević s radom U snovima; učenica 3.a razreda Karla Župčić s literarnim radom Male stvari; te učenica 3.b razreda Nina Jurjević s radom Ulomak iz neimenovana romana. Prigodne nagrade učenicima dodijelili su ravnatelj škole i knjižničarka.

Uslijedili su vrlo emotivni govori razrednika, prof. Suzane Bosak Peričić, razrednice 4.a razreda i prof. Hrvoja Madžara, razrednika 4.b razreda, a nakon toga i sama dodjela svjedodžbi. Svim prisutnima u ime maturanata obratila se učenica 4.b razreda Veronika Marketin i izmamila pokoju suzu u oku. Zahvalila je svim djelatnicima škole, posebno razredniku i profesorima koji su ih vodili kroz ove četiri godine. 

Luka Maraš, 1.b

 
 

Share this Post