Svečana dodjela svjedodžbi

Sv. Misom u Katedrali sv. Stošije i prigodnim programom u prostorijama Klasične gimnazije Ivana Pavla II. ispraćeni ovogodišnji maturanti škole, podijeljene svjedodžbe svim učenicima te priznanja za učenička postignuća u protekloj školskoj godini.

U srijedu 27. lipnja 2006., a prigodom završetka školske godine za polaznike i djelatnike Klasične gimnazije Ivana Pavla II., u Katedrali sv. Stošije zahvalno euharistijsko slavlje u 10.00 sati predvodio je zadarski nadbiskup, mons. Ivan Prenđa u koncelebraciji sa mons. Josom Kokićem, ravnateljem Škole.
Nadbiskup je pozvao sve prisutne a osobito gimnazijalce da uzvrate Bogu zahvalnošću. Posebno je istaknuo rekavši “želim probuditi trajni osjećaj zahvaljivanja Bogu za sve darove koje nam je poklonio, osobito za dar Isusa Krista, za dar njeogva Utjelovljenja i otkupljenja, za Crkvu, za život.” Zatim  je pozvao sve da poput Pavla otvore evanđeljem srca ljudi. Poželio im je uspješan ulazak u sljedeću školsku, odnosno akademsku godinu.
Nakon euharistijskog slavlja u športskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u 11.00 sati održana je, uz prigodan program, svečana podjela pohvalnica, nagrada i svjedodžbi maturantima i drugim učenicima. Time je simbolično obilježen ispraćaj još jedne uspješne generacije maturanata naše škole.
Promocija je započela himnom Domovine i himnom Škole koju je otpjevao školski zbor, a program svečane dodjele svjedodžbi je vodila pedagoginja s. Mirjam Gadža. Nazočnima se prigodnim riječima najprije obratio ravnatelj škole, mons. Joso Kokić. U svom je obraćanju čestitao svim učenicima na ostvarenom uspjehu u učenju i rezultatima u izvannastavnim aktivnostima i natjecanjima. Također, svima je zaželio “dobar školski odmor” te puno uspjeha u nastavku školovanja, a maturantima u izboru studija.
Uslijedile su podjele poklon-knjiga i pohvalnica za 60 učenika koji su u protekloj školskoj godini ostvarili odličan uspjeh i uzorno vladanje. Učenicima je nagrade uručio nadbiskup mons. Ivan Prenđa, a oni su primali i čestitke svojih razrednika uz buran pljesak svojih školskih prijatelja i profesora. Potom je uslijedila svečana podjela nagrada učenicima koji su u školskoj godini 2006./2007. sudjelovali i ostvarili vrijedne rezultate na državnim natjecanjima iz filozofije, vjeronauka matematike i LiDraNa.

Uslijedio je još jedan svečani trenutak, obojen neizvjesnošću: proglašenje učenika godine 2007. Prema izboru profesora ove godine je tu titulu ponijela Marta Musap, učenica 3.a razreda. Još jedna u nizu i posljednja nagrada “naj”čitača pripala je Andrei Šćapec učenici 2.a razreda i Šimunu Kolegi učeniku 3.a razreda.
Nadbiskup mons. Ivan Prenđa je i ovom prigodom kao i na sv. Misi uputio svoju riječ podrške i ohrabrenja učenicima, osobito maturantima.

I na kraju redom su se, pod vodstvom razrednice, prof. Mirele Zubčić, izmjenjivali maturanti kojima je nadbiskup uručivao zaslužene svjedodžbe, na što su maturanti uzvratili zahvalom koju je u ime učenika izrekao učenik Bojan Pažek.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post