“Susretu ususret”

U povodu Dana bolesnika kojega Crkva obilježava na blagdan Gospe Loretske, 11. veljače, uoči samog blagdana grupa učenica i učenika posjetila je Dom za starije i nemoćne osobe kod Sfinge.
U povodu Dana bolesnika kojega Crkva obilježava na blagdan Gospe Loretske, 11. veljače, uoči samog blagdana, grupa učenica i učenika, članova školskog volonterskog kluba „Kapljica“ i Školskog zbora, posjetila je Dom za starije i nemoćne osobe kod Sfinge. Naime, svake godine Katolička udruga medicinskih sestara i tehničara iz Zadru planira ovakve posjete, a mi im se s radošću pridružimo i sudjelujemo u predviđenom programu.
Cilj ovakve aktivnosti je nadasve odgojni, a pomaže u formiranju cjelovite kvalitetne osobe koja ima osjećaj za drugoga, u ovom slučaju za starije i nemoćne osobe.
Učenici su sudjelovali i pjesmom animirali euharistijsko slavlje koje je za štićenike doma predvodio fra Tomislav Šango uputivši prigodnu riječ kako korisnicima i djelatnicima Doma tako i mladima koji su na početku staze života. Sve je pozvao na strpljivu ljubav u nošenju vlastitoga križa te na oslobađanje od raznih predrasuda koje priječe blizinu i susret, a tako je malo potrebno da se oni istinski dogode.
Po završetku misnog slavlja učenici su se podijelili u manje grupe i krenuli u realizaciju poruke koju su upravo čuli – dopustiti da se dogodi susret! I dogodili su se susreti! A ono što usne nisu pretočile u riječ, jer jednostavno nije bilo moguće, izrekla je poneka suza, stisak ruke, topao pogled…, a nadasve – pjesma. I trajat će ovi susreti! Živjet će od njih i učenici i korisnici. I – događat će se novi susreti! Obećali smo im!

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post