SUSRET ZBOROVA KATOLIČKIH ŠKOLA DALMACIJE

 

Zbor naše škole uputio se 7. svibnja prema Šibeniku. Naime, upravo u katedrali sv. Jakova održalo se okupljanje zborova katoličkih škola, a kao jedan takav zbor, nismo to mogli propustiti. Naše maleno društvo pratili su časna Ana, profesor Grgo i njegova nasmijana žena.

Nešto nakon 13h naš poluprazni, ali duha i veselja puni bus krenuo je prema svojem odredištu. Vrijeme smo ispunili a capella probom i razgovorom. Dolazak u Šibenik prvotno je bio šok jer smo se našli nešto dalje od samog središta. No, kratka šetnja popraćena humorom svima nam je dobro došla i ubrzo smo ugledali poznate obrise katedrale.

Zborove je dočekala sestra Mandica koja nam je pokazala gdje možemo ostaviti stvari, a zatim nas uputila na naša mjesta u katedrali. Pozdravni govor nije trajao dugo te su nas odmah odlučili povesti u razgled najvažnijih mjesta u Šibeniku. Slušali smo o službenici Božjoj majki Klari Žižić i o sv. Nikoli Taveliću. Uslijedila je tonska proba i, ono što smo čekali najviše od svega, slobodno vrijeme za napuniti baterije i simboličan odmor.

Sam koncert počeo je u 18h, a naš zbor nastupio je prvi s pjesmama ,,Nobody knows the trouble I’ve seen” i ,,Tebe tražim”. Uslijedio je zbor iz Sinja koji je oduševio mnogobrojnošću članova, zbor iz Splita te zbor škole u Šibeniku koji je ipak odnio sve simpatije, iako su brojem godina bili iznimno mlađi.

Bogata zakuska dočekala je sudionike u prostoru šibenske škole. Pohvaljujem još jednom kuhare, trebalo je nahraniti sve nas u čemu su oni uspjeli. Nedugo nakon dolaska, složno smo pjevali tradicionalne pjesme. U pravu su kad kažu da glazba povezuje sve ljude. Nije bilo bitno što smo iz različitih gradova, pjevanje nam nikome nije mrsko.

Naš maleni zbor klasičara radosno će spremiti ovu uspomenu u svoje srce, a ja zahvaljujem u ime svih profesoru Grgi i časni Ani što su nam omogućili ovaj kratak, ali sladak izlet.

Magdalena Ivanko, IV.a

 
 

Share this Post