Punoljetnost „Boljeg svijeta“

U Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. Damir Sikirić i Natali Pera, urednici časopisa „Bolji svijet“, predstavili su njegov 18. broj. Profesor Sikirić istaknuo je kako je „Bolji svijet“ postao punoljetan te je sada najstariji školski list s kontinuiranim izlaženjem u županiji ističući kako su svi radovi u listu učenički, a uredništvo ga je samo „posložilo“. Učenica 4. a razreda Natali Pera, pod čijom su uredničkom palicom dva prethodna broja ušla među najbolje školske listove u Republici Hrvatskoj izrazila je nadu da će i ovaj broj slijediti prethodnike.

  • Uz stalne rubrike uveli smo i jednu novost – ostavili smo četiri stranice za vijesti u fotografijama jer se baš u travnju, kada se slaganje „Boljeg svijeta“ privodi kraju, zbio čitav niz događaja. Kako nismo htjeli ništa izbaciti, a prostora nam je ponestalo, odlučili smo neka uđe što više događaja uz jednu fotografiju i popratnu rečenicu – rekla je Pera naglašavajući da je tema broja Zadarski murali odrađena uglavnom fotografski kako se te stranice ne bi opteretile tekstom. – Uživajte u fotografijama Anne-Marije Malekin, slikama Klare Sorić i crtežima Katarine Vlatković, a od literarnih radova izdvajamo „Moć pregovora“ Eme Pintarić koji je predložen za državni LiDraNo. Na kraju Kutak za maturante, četiri smiješne stranice o svakom maturantu u par stihova i strip Eleven u English pages, posljednjoj rubrici, koji je nacrtala i napisala Manda Tadić-Šutra – zaključila je Natali Pera.

Na predstavljanju „Boljeg svijeta“ pjevala je učenica 2. a razreda Lana Marušić uz gitarsku pratnju učenika 1. a razreda Marka Bralića. Punoljetni „Bolji svijet“ u novoj će školskoj godini dočekati i nove autore jer Klasična gimnazija Ivana Pavla II. povećava broj učenika jednim odjelom opće gimnazija.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post