Prvi dan školske godine 2008./2009.

«Želim vam pregršt znanja, more ljubavi i ocean strpljivosti»

 

Prvi dan nove školske godine 2008./2009., ponedjeljak, 1. rujna, započeli smo svečano. Uz nazočnost učenika i njihovih roditelja, profesora i djelatnika u školi, u zadarskoj prvostolnici sv. Misu je predvodio mons. Ivan Prenđa, zadarski nadbiskup u koncelebraciji s mons. Josom Kokić, ravnateljem škole, župnikom župe sv. Stošije don Ivanom Mustać, genaralnim vikarom Zadarske nadbiskupije te rektorom Nadbiskupskog sjemeništa “Zmajević” don Marinom Ninčevićem.

Na samom početku misnog slavlja ravnatelj škole, mons. Joso Kokić, je pozdravio sve prisutne učenike, djelatnike i roditelje te svima zaželio “pregršt znanja, more ljubavi i ocean strpljivosti”.

Mons. Ivan Prenđa je u svojoj propovijedi sve prisutne pozvao na traženje smisla života. Istaknuo je kako nam ništa ne može biti teško kada znamo smisao. U tom traženju i izgradnji života nismo sami i sami ne možemo, ali put znamo po Duhu koji nam je darovan. Njega možemo prepoznati ako molimo, čitamo Božju riječ i gajimo sakramentalni život, poručio je zadarski nadbiskup i poželio puno Božjeg blagoslova svima u novoj školskoj godini. Na kraju euharistijskog slavlja Nadbiskup je ravnatelju Gimnazije uručio novi dokument Svete stolice pod nazivom “Educare insieme” u kojemu su naznačene nove smjernice odgoja u katoličkim školama.

Misno slavlje uveličao je školski zbor pod vodstvom prof. Tomislava Pehara.

 

Nakon euharistijskog slavlja svi učenici su se uputili prema školi i svojim razredima. Učenike prvih razreda su u njihovim razredima dočekali besplatni udžbenici

 
 

Share this Post