PRVAŠI PRVI PUT NA DUHOVNOJ OBNOVI

 

Mi, klasičari 1.a i 1.b okupili smo se ujutro 24. veljače  ispred sjemeništa Zmajević gdje su nas dočekali sjemeništarci. Doručkovali smo i smjestili se u svoje sobe.

Otišli smo u veliku dvoranu gdje je za nas već bio spreman voditelj naše duhovne obnove, nasmiješeni don Tomislav Dubinko, župnik Župe Sveti Filip i Jakov. Objasnio nam je kako puno puta nismo svijesni i ne znamo zahvaljivati Bogu na jednostavnim stvarima, na daru hodanja, govora, ljubavi… koliko puta kada nekome napravimo nešto loše nismo svijesni da bismo se trebali truditi u svemu biti bolji te tako olakšati nekom drugom život.

Tijekom mnoštva predavanja, radionica, kvizova i rada u grupama imali smo prigodu više i dublje upoznati Boga, ali i sami sebe. U slobodno vrijeme igrali smo košarku i svirali sjemenišne klavire. Navečer smo gledali film te radosni otišli na spavanje. Ujutro smo molili svečanu molitvu časoslova koju je predvodio rektor sjemeništa don Ante Dražina. Objasnio nam je da se upravo u vrijeme životnih problema najviše utjehe može naći upravo u psalmima koji se mole u časoslovu. Zatim nas je nakon klanjanja i sv. mise don Tomislav Dubinko odveo u dvoranu gdje smo igrajući kviz osvajali svima nama drage slatkiše. Poslije ručka duhom obnovljeni i sretni otišli smo svojim kućama.

 

Ivan Santini, 1.a

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post