Proslava Božića 2004. godine

Učenici Gimnazije izveli su scenski igrokaz “Tri Božića gospodina Slavka” o obraćenju tajkuna Slavka na blagdan Božića. Prigodne Božićne pjesme izveo je zbor Gimnazije, među kojima je posebno lijepo prihvaćena “Anđeoska pjesma” koju je napisala i uglazbila učenica Gimnazije Tea Vidajić.

“Božić nije bezazlena zimska idila. Božiću je teško u ovom svijetu: bespomoćno dijete, hladne jaslice, obitelj na ulici. Božić teško nalazi mjesta u ovome svijetu. Gdje je nestao Božić? Božić je k svojima dođe, a njegovi ga ne primiše, a onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja. Božić je ipak našao svratište: Marija i Josip, pastiri, hladne jasle – a ipak otvorene. Božić traži ljudsko srce da se otvori za Božju ljubav, da dopusti njegovoj ljubavi djelovati u svijetu, da dopusti utjeloviti se na zemlji. Božić je otvorenost srca Božiću, a mi kao da želimo popraviti Božić, osobito kad su u pitanju naša darivanja jedni drugima. Dar je znak ljubavi, ali i prevare: prvi grijeh, trojanski konj, itd. Budimo jedni drugima Božić.” – rekao je u prigodnom obraćanju roditeljima, učenicima i gostima ravnatelj mons. Joso Kokić te zaželio sretan Božić i Novu godinu.

Nadbiskup Ivan Prenđa izrazio je svoju radost što “obitelj Nadbiskupske klasične gimnazije” raste u zajedništvu, ali i brojem te istaknuo kako će Gimnazija u Novoj godini imati puno bolje uvjete za rad zbog ulaska u novu školsku zgradu. Pozvao je sve nazočne na otvorenost srca kako bi se novorođeno Dijete moglo u nama utjeloviti.

Zajedničkom izložbom kreativne radionice “Amfora”, Fotografske skupine, Likovne sekcije, akvarela akademskoga slikara Mate Ljubičića, profesora Gimanzije i druženjem uz prigodne kolače nastavljen je Božićni susret.

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post