Predbožićni susret u Domu za stare i nemoćne

 

Zadnji dan prvog polugodišta, 20.12.2019., nekoliko nas, članova Školskog zbora i Volonterskog kluba „Kapljica“ odlučilo je, uz vodstvo s. Viktorije, uljepšati ove svete dane našim starijim sugrađanima u Domu za stare i nemoćne osobe na Sfingi.

 

Okupili smo se oko 9:00 sati ispred Doma u kojemu je u 9:30 slavljena sveta misa u kojoj smo aktivno sudjelovali pjevajući. Nakon svete mise održali smo prigodni program u kojemu smo slušajući intervju s pastirima razmišljali o Bogu koji je usnuo san. „Sanjao je stvorenje. I stvorio ga. Stvorio je nebo i zemlju, cvijeće i grmlje, drveće i šume, brda i brežuljke, rijeke i mora, ribe i ptice, kukce i sisavce. Ali, nešto je nedostajalo Njegovu snu. Sanjao je čovjeka koji je stvoren na Njegovu sliku i priliku. Stvorio je čovjeka kao muža i ženu. Ali, čovjek je potamnio sliku koju je Bog o njemu imao. Otuđio se od Boga. Pobjegao je pred Bogom, ali i od sebe. Odvojio se od svoga vlastitog izvora. Bog je tada iznova usnio svoj san. Sanjao je kako je čovjek zapravo zamišljen. I ostvario je svoj san postavljajući novi početak. Dao je da njegov vlastiti Sin, slika Njegove slave, postane čovjekom. „Jedinorođenac – Bog – koji je u krilu Očevu“ (Iv 1,18). On će iznova uspostaviti izvornu čovjekovu sliku. Stavit će pred oči ljudima kakvi bi mogli biti da žive iz jedinstva s Bogom. Podsjetit će ih na njihov božanski izvor, na božansku jezgru koju još nose u sebi, ali koju su potamnili svojim grijehom. Na Božić slavimo Božji san, kakav je postao vidljiv u Isusu Kristu. Slavimo čovjeka, kakav nam je zasjao u svome čistom biću u Isusu.“

U tom duhu svima smo poželjeli Sretan Božić – sveto Porođenje Isusovo, dolazak božanskoga djeteta u naše obitelji, župe i u sve ljude dobre volje i čestitu, rodnu i blagoslovljenu novu 2020. godinu!

Potom je uslijedila tombola na kojoj su podijeljeni pokloni kojima su se štićenici Doma uistinu obradovali. Nakon tombole svi zajedno smo zapjevali nekoliko božićnih pjesama. Shvatili smo da nisu toliko zahvalni na  materijalnim poklonima koliko na vremenu koje smo proveli s njima i uspjeli ih razveseliti.

No, nismo samo mi njih ispunili, obradovali… I oni su nas, baš zbog toga što smo mi njih. Nije li to prekrasno?

 

Zrinka Mikulić, 4.b

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post