PREDAVANJA I RADIONICE POVODOM »MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI«

Reci ne ovisnosti!

U Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. provodilo se više preventivnih aktivnosti usmjerenih na prevenciju ovisnosti i prevenciju u prometu, a sve je bilo organizirano. Tako su u utorak, 29. studenog 2022. godine u našoj školi, uz podršku ravnatelja don Ante Sorića i prof. vjeronauka s. Viktorije Gadža, ostvarene aktivnosti koje su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske mr.sc. Ivana Marić, glasnogovornica Policijske uprave Zadar gđa. Ivana Grbin  i načelnik Postaje prometne policije Zadar gosp. Dražen Malčić. 

 

»ZDRAV ZA 5«

»Mjesec borbe protiv ovisnosti« u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca a provodi se s ciljem osvještavanja javnosti o problemu ovisnosti na osobnoj, obiteljskoj i društvenoj razini i poticanja aktivnosti koje bi pomogle u rješavanju tog ozbiljnog problema današnjice. Predavanje iz projekta »Zdrav za 5«, usmjereno za prevenciju ovisnosti o drogama, slušali su učenici svih prvih razreda naše škole. Educirani su o posljedicama konzumiranja droga sa zakonodavnog aspekta i obilježjima sekundarnog kriminaliteta vezanog uz nedopuštena ponašanja koja se odnose na zlouporabu droga. Osim toga, obrazložene su im i kaznenopravne posljedice i druge sankcije počinitelja kaznenih djela ili prekršaja.

RADIONICA »SUBOTNJA VEČER«

Tijekom predavanja policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika provodili su i interaktivna radionicu »Subotnja večer«, a tom su prigodom učenici iznosili svoja razmišljanja o štetnosti droga i posljedicama vezanim uz konzumiranje. Učenici su educirani i o odgovornosti za svoje postupke i zakonska ograničenja s posebnim osvrtom na noćne izlaske, a sve u cilju razvijanja stavova da negativnim i društveno-neprihvatljivim ponašanjima kažu »ne«. Učenici su imali mogućnost diskutirati o problematici te dijeliti svoja iskustva a time je i ostvarena svrha osnaživanja stavova srednjoškolaca o važnosti donošenja društveno prihvatljivih odluka za vlastitu dobrobit.

»U MODI SU NOVA PRAVILA«

S ciljem boljeg informiranja i educiranja učenika kao vozača osobnih prijevoznih sredstava o važnosti sigurne i odgovorne vožnje u preventivne aktivnosti škole uključila se i Postaja prometne policije Zadar. Za vrijeme predavanja načelnik Postaje prometne policije Zadar gosp. Dražen Malčić educirao je učenike o novim prometnim pravilima koja su stupila na snagu posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i odgovornom ponašanju u prometu, u kategoriji osobnih prijevoznih sredstava, a sve u sklopu kampanje »U modi su nova pravila«. Učenici su se aktivno uključili u predavanje o prometnoj prevenciji. Postavljali su pitanja na koja im je odgovarao načelnik prometne policije kako bi razjasnili nova pravila koja učenicima nisu bila u potpunosti poznata te da bi poštivanjem propisa učenici sigurno stigli do cilja.

#VozimOdgovornoStižemSigurno#.

S.V.G.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post