Posjet Gradskoj knjižnici Zadar u Mjesecu hrvatske knjige

U srijedu, 9. studenog 2022. učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u pratnji knjižničarke posjetili su Ogranak Grad Gradske knjižnice Zadar i sudjelovali u programu pod nazivom Predstavi svoj hobi u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige koja je ove godine bila posvećena mladima.

Učenica 3. b razreda Barbara Šimunić u svojem predstavljanju govorila je o izazovima usklađivanja obveza kako bi se mogla što više posvetiti sviranju violine. Odsvirala je Paganinijevu skladbu Cantabile, a sudeći po vještini koju nam je pokazala, na dobrom je putu da joj sviranje violine ne bude samo hobi nego profesija. Učenik 4. a razreda Karlo Škifić uveo nas je u male tajne ribolova i prezentirao svoju vještinu „armanja“ ribarske mreže uz nezaobilaznu dozu „ribarskih priča“. Učenici u publici također su se mogli iskušati u pletenju mreže, a na kraju su u spontanom i vedrom ozračju uz pratnju violine svi zajedno zapjevali pjesmu Prva ljubav te zove.

Ovu priliku iskoristili smo i da upoznamo novi ogranak Gradske knjižnice u novoobnovljenom kompleksu Dvije palače na poluotoku. Knjižničari Eva i Ante poveli su nas u kratki obilazak, a naš je susret završio pozivom da ih posjetimo kad god poželimo. Ljubitelji knjiga i čitanja, koji su znatiželjno zavirivali po policama, ovom će se pozivu sigurno odazvati! 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post