Početak korizme 2014. godine

Korizmeno vrijeme – vrijeme otkrivanja Božje ljubavi
U srijedu 5. ožujka u 8.00 sati, cijela se naša školska zajednica okupila u Katedrali sv. Stošije. Toga je jutra mons. dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup, predvodio euharistijsko slavlje za učenike, profesore i djelatnike Škole. U koncelebraciji je sudjelovao i ravnatelj Škole mons. Joso Kokić.

U prigodnoj riječi homilije Nadbiskup je istaknuo kako je korizma u duhu
Joelova poziva: „Trubite u trublju na Sionu! Sveti post naredite, oglasite zbor svečani, narod saberite, posvetite zbor“svečano vrijeme koje nas svojim sadržajem uozbiljuje i potresa jer nas priprema za proslavu događaja križa i uskrsnuća.

U ovo sveto vrijeme koje je obilježeno postom, pokorom i molitvom zajedno s apostolom Pavlom pozivam vas: „Dajte, pomirite se s Bogom!“. Otvorite svoje srce Bogu u sakramentu pomirenja! Molite! Postite! U skrovitosti „svoje sobe“, svoga srca. Velika žena 20. stoljeća, bl. majka Terezija, dirnuta Božjom pažnjom u žrtvi Sina, poticala je druge „dajte učinite nešto Bogu za ljubav.“

Molimo da otkrijemo tračak njegove ljubavi. Učinimo nešto u tom smislu da se dostojnije pripremimo za slavlje Uskrsa, temelja naše vjere.

Zazivam Gospodnji blagoslov na svakog od vas!– bile su nadbiskupove završne riječi.

Nakon propovijedi uslijedio je blagoslov pepela i obred pepeljanja, a po završetku euharistijskog slavlja učenici i djelatnici su se vratili u Školu, redovitoj nastavi.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post