Pobjednici na LiDraNu

U utorak 21. veljače, mi talentirani „umjetnici“ , uputili smo se hrabro prema Benkovcu u još jedno novo životno iskustvo.

 

U „igri“ koja se zove LiDraNo 2012. – klasičari su pobjednici

U utorak 21. veljače, mi talentirani „umjetnici“ , uputili smo se hrabro prema Benkovcu u još jedno novo životno iskustvo. Naime, sedmu godinu za redom u Gradskoj knjižnici u Benkovcu održavao se LiDraNo, smotra literarnih, dramskih i novinarskih radova učenika srednjih škola naše županije. LiDraNo već dvadeset godina potiče govorno i pisano stvaralaštvo, čuva hrvatski identitet, kulturu i jezik, pritom otkrivajući sposobnost i kreativnost učenika. Domaćin nam je tamošnja Srednja škola. Za ovogodišnje natjecanje na LiDraNu pomno smo se pripremali cijelu godinu.

Domaćini su nas lijepo dočekali pripremivši nam svečano otvorenje koje su uveličali nastupi benkovačke klape „Asseria“ i Zbora Srednje škole kneza Branimira. Bilo nas je iz 16 škola, otprilike 94 učenika i približno 27 mentora. Naše radove ocjenjivala su prosudbena povjerenstva.

Po otvorenju smo se odmah podijeli u grupice i svatko je s nestrpljenjem čekao svoj red, natjecanje u svojoj kategoriji. Konkurencija je bila velika, mnogo talentiranih mladih „umjetnika“ okupilo se toga dana u Benkovcu s izvanrednim literarnim radovima, igrokazima, novinama… Prijavljena su i predstavljena 32 literarna rada, te 11 samostalnih novinarskih radova, a predstavljeno je i 5 školskih časopisa. Dramski program, kojeg je činilo 9 pojedinačnih i 7 skupnih nastupa, bio je vrlo kvalitetan, raznovrstan i uspješan, a održavao se u školskom holu. Organizacije je bila vrlo dobra, tako da je sve teklo po planu bez ikakvih problema. Nakon izvođenja svojih radova i svega u čemu smo sudjelovali, svi zajedno smo otišli na ručak gdje je sve vrvilo od komentara, znatiželje, maštanja i nadanja najboljim rezultatima. Konačno je na satu otkucalo i vrijeme donošenja odluke i proglašenja najboljih u županiji.

I što reći nakon LiDraNa? Bez pretjerivanja ove godine smo se stvarno dokazali kao najbolja škola u županiji i na to smo doista ponosni. Sretni i ponosni jedni na druge, a posebno zahvalni svojim mentorima prof. Mireli Zubčić i prof. Damiru Sikiriću bez kojih ovakvih rezultata ne bi bilo. Nadamo se nastavku ove „igre“, a bez obzira na to da li ćemo proći dalje ili ne, ovo su odlični rezultati i imamo razloga biti sretni i zadovoljni.

Svi su radovi bili dobri, ali najbolje su prosudbena povjerenstva predložila za Državno natjecanje koje će se održati u Šibeniku od 15. do 19. travnja ove godine. Iz naše škole to su: „Svjetlost“ (Anđele Mijić); rad Maje Čižmek Kovač; “A ja za ljubav samo na taj dođoh svijet” (dramska skupina: Božica Brkljača, Marko Brkljačić, Kristina Eleršek, Filip Mijić, Stipe Nekić, Lucija Tokić, Andrija Cecić, Marijana Oštrić, Matija Klanac i Antun Rogić) i novinarski rad – intervju: “Kazalište – poziv na svečanost duha” Marija Jeraka.

Svi mi, i mi koji „idemo dalje“ i Vlatka, Matea, Ivana, Karla, Anera, Josipa … s nestrpljenjem čekamo sljedeću godinu, novi LiDraNo.

Jer, ovakve smotre doprinose izgradnji, razvoju i afirmaciji kvalitetnih osobina nas mladih, stvaranju boljeg, ljepšeg, pravednijeg i poštenijeg svijeta, a to je i moto naše Škole.

Maja Čižmek Kovač, 1. a 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post