Osmaši iz Starigrada na terenskoj nastavi u našoj školi

Otvorena vrata Škole u povodu Dana škole, Izložba u prizemlju …, privukli su mnoge zainteresirane.

 

OSMAŠI IZ STARIGRADA NA TERENSKOJ NASTAVI U NAŠOJ ŠKOLI

Prošloga je četvrtka u našoj školi bilo „prometno“, živo i veselo. Otvorena vrata Škole u povodu Dana škole, Izložba u prizemlju …, privukli su mnoge zainteresirane.
Posjetili su nas i bolje upoznali studenti sa Sveučilišta u Zadru, Odjela za arheologiju ali i profesori s Odjela za turizam i komunikologiju, Odjela za talijanski jezik i književnost i mnogi drugi. Bilo je među posjetiteljima roditelja naših sadašnjih učenika ali i onih čiji će sinovi i kćeri, uglavnom učenici osmih razreda ove godine sjesti u klupu jednog našeg prvog razreda, bilo je i naših bivših učenika… Zasigurno, najveseliji obilazak škole i Izložbe zbio se za vrijeme grupne posjete dvadesetdvoje osmaša iz Osnovne škole Starigrad iz Starigrada. Oni su se u pratnji njihovoga prof. iz povijesti Marka Jurića i knjižničarke Ive Radas u Školi zadržali više od sat vremena raspitujući se o načinu života i rada u Klasičnoj, upisu …

Osnovnu školu Starigrad pohađa 138 učenika i skoro u svakoj školskoj godini nekoliko njih nastavi svoje školovanje u Klasičnoj. Na internetskim stranicama ove Škole piše: „Cilj nam je da naša djeca budu cjelovite ličnosti, širokog raspona znanja i interesa, kreativnih radnih potencijala, prepuni novih ideja i zamisli, kako bi unaprijedili sebe kao osobe, a time i ostavili trag …“ Hvale je vrijedna ova njihova terenska nastava unutar koje su, nakon razgledavanja naše Škole, „Glasnika davnina“, razreda, školske kapelice, učionice, športske dvorane … u svom programu imali i posjet Stalnoj izložbi crkvene umjetnosti.

 
 

Share this Post