Obilježili smo međunarodni dan starijih osoba

ZAJEDNO PLESALI I PJEVALI

Prigodnim programom i druženjem obilježili smo Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba, 1. listopada, obilježava se u cijelom svijetu od 1999. godine. Cilj obilježavanja ovoga dana je naglašavanje važnosti brige prema starijima i stvaranje okruženja koje se može prilagoditi potrebama i sposobnostima osoba treće dobi. Na  Dan starih osoba,  stručnjaci Ujedinjenih nacija, koje su proglasile ovaj dan Međunarodnim, predviđaju da će do 2050, prvi put u povijesti čovječanstva, broj starih u svijetu premašiti broj mladih.

Petnaestak učenika Klasične gimnazije Ivana Pavla II. predvođenih s. Mirjam Gadža, pedagoginjom u Školi  i prof. Elvirom Katić, a na inicijativu socijalne radnice iz Doma Danijele Grdović  posjetili su Dom umirovljenika u Zadru. Pred prepunom dvoranom okupljenih izveli su prigodni glazbeni program željevši  im na ovaj dan pokazati kako nisu sami i kako su vrijedni njihove pažnje. Bilo je dirljivo promatrati vedra lica djedica i bakica, među kojima je bilo i onih u desetom desetljeću svoga života spremnih zapjevati  i zaplesati s mladima.

Grupa ovih učenika su, zapravo, začetak volonterskog rada u ovoj školi, odgajanje srednjoškolaca za solidarnost, a sve u okviru školskog kurikuluma, koji će se nastaviti tijekom školske godine različitim aktivnostima, obilaskom domova, razgovorom, pomoći u kući i sl.

Poruka mladih je, iz iskustva s ovoga susreta „zapitajmo se koliko poštujemo starije, koliko im pomažemo i činimo da njihove zlatne godine prođu što ljepše“.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post