Niko Nikić zablistao na državnom LiDraNu

Niko Nikić, učenik 3.a razreda Klasične gimnazije Ivana Pavla II., svojom je trostrukom ulogom oduševio članove povjerenstva na državnom LiDraNu. Niko je tako ponovio uspjeh sa županijskog LiDraNa s tim da je ovaj put bio još i bolji. Pod mentorstvom prof. Damira Sikirića izveo je monolog triju likova: Mara, Tripčeta i Pometa iz Držićeve komedije Duno Maroje.

OPSEŽAN PROGRAM

U četvrtak, 22. travnja održana je državna smotra LiDraNa u kategoriji samostalnih scenskih nastupa. Svaka je županija dala tri najbolja predstavnika koji su svojim nastupom na županijskoj razini izborili plasman da državnu smotru, tako da je na njoj nastupilo čak 57 učenika srednjih škola. Program je bio opsežan i stoga podijeljen na četiri bloka iza kojih su bili održani okrugli stolovi na kojima su članovi povjerenstva komentirali nastupe učenika uz obilje pohvala i pokoji savjet kako biti još bolji. Sve je započelo u 11 sati uz pomoć platforme Zoom, a Niko Nikić nastupio je deveti po redu, negdje oko 11:45.

ZADARSKI DUBROVČANIN

Na žalost, umjesto tri zanimljiva i kreativna dana u nekom od gradova domaćina, ekipa iz Klasične okupila se, kao i koji dan ranije kad su predstavljeni školski listovi, u školskoj knjižnici. Nikin mentor, prof. Damir Sikirić preuzeo je ulogu snimatelja uživo preko Zooma dok je knjižničarka Ana Gambiraža postala fotograf i ovjekovječila Nikin nastup. Kakav je bio? Najbolji je odgovor dao g. Jakov Bilić, član povjerenstva, koji je Niki poručio da može odmah ići glumiti u kazalište posebno pohvalivši njegovu ulogu Mara čiju je ljutnju i bijes Niko odlično uprizorio. Nikin odličan dubrovački govor zbunio je ne samo županijsko, nego i državno povjerenstvo, koje se nije moglo načuditi kako je jedan Zadranin tako vješto »skinuo« postao Dubrovčanin. Čestitamo Niki na izvrsnoj glumi te očekujemo da će i sljedeće godine ponoviti ovakav uspjeh!

Redakcija Boljeg svijeta

 
 

Share this Post