(Ne)uobičajeni nogometni susret

U lijepoj utakmici, pred punim tribinama Mornarice, po prekrasnom vremenu, učenici III. b razreda, nogometni prvaci Klasične gimnazije Ivana Pavla II., nisu uspjeli poraziti svoje profesore

 

PROFESORI I OVE GODINE BOLJI
PROFESORI 4 (2)
TREĆI B 2 (2)

Zadar – Igralište Mornarica. Gledatelja 150. Sudac: Ivan Anić. Strijelci: 1:0 Perinčić (10′), 1:1 Dujmović (12′), 1:2 Dujmović (13′), 2:2 Perinčić (16′), 3:2 Damjanović (24′), 2:4 Pedić (29′)

PROFESORI: Anđelko Meštrović, Branko Perinčić, Marijo Pedić, Hrvoje Madžar, Damir Sikirić, Marijan Pranjić, Ratko Rušev, Mario Damjanović.

TREĆI B: Ivan Meštrović, Luka Tomčić, Gabrijel Vidović, Ante Dujmović, Bruno Uskok, Bruno Vulin.

U lijepoj utakmici, pred punim tribinama Mornarice, po prekrasnom vremenu, učenici III. b razreda, nogometni prvaci Klasične gimnazije Ivana Pavla II., nisu uspjeli poraziti svoje profesore, iako su prije utakmice žestoko prijetili. Profesori su se i ove godine pokazali za njih pretvrdim orahom i premda rezultat nije tako visok kao prošlogodišnjih 7:1 u susretu s IV. a, ovogodišnjim srazom profesori ponovno mogu biti jako zadovoljni.
Počelo je ispitivanjem snaga i blagim pritiskom učenika bez izrazitih prilika sve do sredine prvoga dijela, kada je profesor tjelesnoga odgoja Branko Perinčić izuzetnim udarcem sa sredine učeničkoga polja načeo učeničku mrežu. Još se na tribinama nije slegnuo pljesak, a učenici su u dva minuta golovima odličnoga Ante Dujmovića preokrenuli rezultat da bi tri minute kasnije prof. Perinčić izbio sam pred golmana i lijevom nogom ubacio loptu u mrežu za 2:2, ponovno pokazujući kako je, iako triput stariji nego učenici na terenu, još uvijek poletni nogometni virtuoz.

U drugomu dijelu osjetilo se to što učenici nisu imali zamjene pa su profesori golovima Damjanovića i Marija Pedića, koji je u ekipi profesora kao klasični vodonoša iznio najveći dio tereta na svojim leđima, došli do konačnih ipak visokih 2:4 jer su ove godine učenici bili izjednačen protivnik. Mada su nedostajali golovi Damira Sikirića, koji se u prošlogodišnjem susretu proslavio hat-trickom, stariji su uspjeli odoljeti naletima mlađih vječno željnih njihova skalpa.
Profesori ove gimnazije, koja već godinama ima skoro stopostotnu prolaznost svojih učenika te iznimnu uspješnost na državnoj maturi i upisima na fakultete, pokazali su kako ih rese vrline ne samo u podučavanju učenika nego i na sportskom polju. Pred kraj utakmice visoki i snažni prof. engleskoga i talijanskog jezika Neven Nižić, koji nije bio u nogometnom sastavu, učinio je silan broj zgibova te pobrao spontani oduševljeni pljesak svih gledatelja demonstrirajući na najbolji mogući način kako profesori poštuju sve sportove.
U ozračju bliskosti i radosti svi su mogli biti zadovoljni, a učenici Trećeg a na kraju su ipak izrazili žal zbog spoznaje da su barem na sportskom terenu mogli biti gazde.

Dečki su se trudili koliko su mogli ali smo ih u taktičkom pogledu nadigrali, a onda je lagano krenula parada golova i potom smo se lagano spustili i čekali ih. Trebaju još učiti, dobri su ali još malo moraju popraviti tehničke elemente. Ipak najvažnije je bilo druženje – kazao je Branko Perinčić, kapetan profesora i najbolji igrač susreta.
Iskustvo ispred mladosti – istaknuo je Marijo Pedić, najborbeniji u momčadi profesora.
Trudili smo se, ali smo se previše umislili i podcijenili ih. Oni su bili čvršći i sve u svemu nisam zadovoljan ali sljedeći put ćemo ih pobijediti. Garantiram! – rekao je Gabrijel Vidović, kapetan poraženih.

Nebojša Gunjević

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post