NATJECATELJI NA TRADICIONALNOM PRIMANJU KOD ŽUPANA

„Vi ste ponos naše županije“

 

Najbolji učenici srednjih škola – osvajači jednog od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima pozvani su u srijedu, 8. lipnja na primanje kod župana Stipe Zrilića u dvorištu Doma Zadarske županije gdje su im uručena priznanja uz prigodne darove.

 

Prednost su ipak imali osvajači jednog od prva tri mjesta na državnim natjecanjima kojih je iz naše županije, što je za svaku pohvalu, bio popriličan broj. „Kako su ponosni vaši mentori i roditelji, tako je i Županija ponosna na vas jer zbog vas doista svi skupa možemo biti zadovoljni i reći kako imamo mladu generaciju koja zna što hoće. Ja vam čestitam i želim, da se družite sa znanjem, te da imate dobre navike. Bez muke nema nauke“, istaknuo je ovom prigodom župan Zrilić čestitavši također i mentorima na njihovom trudu i entuzijazmu.

Na pitanje: „Kako su ove godine na natjecanjima prošli klasičari?“ možemo slobodno odgovoriti: „I više nego odlično! 22 puta među prva tri na županijskim uz 7 plasmana na državna natjecanja!“ Talenti, marljiv rad te ustrajne vježbe i ove su se godine uspješno spojili s entuzijazmom profesora – mentora pa uspjeh nije izostao. Počnimo s najboljima koji su ostvarili plasman na državna natjecanja – lanjski trojac: Iva Knežević, 4.b (grčki 3. mjesto i geografija 8. mjesto), Nikol Jović, 4.b (latinski 7. mjesto i hrvatski 10 mjesto) i Lovre Kardum, 2.b (matematika 4. mjesto) ove je godine također potvrdio svoju kvalitetu i sudjelovao na državnim natjecanjima. Njima se još pridružuju Filip Majstorović, 2.b (engleski 4. mjesto) i Kristijan Košta, 1.b (matematika 10. mjesto). I nastavimo s županijskim osvajačima: Marita Ćoza (grč. 2.mj.), Magdalena Ivanko (mat. 1.mj. i lat. 2.mj.), Donata Jurić (mat. 2.mj.), Matea Kaleb (LiDraNo), Blanka Marketin (kem. 3.mj.) Vid Mijić (pov. 3.mj.), Lucija Veršić (LiDraNo i lat. 3.mj.), Fedora Santini (hrv. 3.mj.) Čestitamo vama i vašim mentorima: prof. Vanji Bajlo, prof. Sandri Gospić, prof. Željki Jadrošić,  prof. Tei Radović, prof. Sanji Hanžek Bačkov, prof. Katici Negro Kovačević, prof. Hrvoju Madžaru, prof. Ratku Ruševu, prof. Damiru Sikiriću i prof. Daliboru Šimuniću.

U prigodnom programu koji tradicionalno prati ovo druženje nastupili su: Roža Milković i Ivana Soldo, učenice Prirodoslovno-grafičke škole, pijanist Adrian Valčić koji uz Prirodoslovno-grafičku pohađa i Glazbenu školu Blagoje Bersa, Marta Skejo, učenica Gimnazije Franje Petrića i Glazbene škole, Lea Leticija Vukić i Dario Ćosić iz Gimnazije Franje Petrića , a održana je i modna revija Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn kojom je učenica Martina Borojević osvojila 1. mjesto na Državnom natjecanju dani odjeće.

 

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post