Naša učenica Lara Žunić prvakinja Dalmacije u krosu

U nedjelju, 15. listopada 2023. na inicijativu Atletskog saveza Zadarske županije održano je kros prvenstvo u Crnom. U park-šumi Musapstan nastupilo je stotinjak atletičara i atletičarki mlađe i starije kategorije iz osam atletskih klubova. Zlato je pripalo mlađim kadetkinjama, našoj Lari Žunić i Lani Tokić.

Lara Žunić, učenica 2.c razreda Klasične gimnazije Ivana Pavla II., s višegodišnjim uspjesima u gimnastici, tek se nedavno počela baviti i atletikom. Ovo joj je bilo prvo službeno natjecanje i već postiže sjajne rezultate. Dodajmo tome i da je u natjecanju srednjih škola Zadarske županije, održanom u srijedu, 25. 10., također osvojila 1. mjesto u krosu, no ekipno gledano ipak nije bilo dovoljno za školsko odličje.

Za našu školsku mrežnu stranicu donosimo izjavu prvakinje Dalmacije, Lare Žunić:

»Sve je počelo u devetom mjesecu ove godine kada sam se upisala na atletiku u ASK Zadar. Prošla sam nekoliko testiranja i trener je rekao da imam talenta pa me pozvao da trčim za klub na Prvenstvu Dalmacije u krosu. Nisam očekivala da ću osvojiti bilo kakvu medalju. Kad sam bila na pola staze, počela sam shvaćati da imam velike šanse za pobjedu, a tako je na kraju i bilo. U trenutku prolaska kroz cilj bila sam, naravno, sretna i iznenađena što sam u prvoj službenoj utrci postigla takav rezultat. Do sad sam imala iskustva samo u natjecanjima u gimnastici. Trenutno se pripremam za dva natjecanja, jedno u gimnastici i jedno u trčanju na 5 km. Iako nije lako trenirati dva sporta i odrađivati školske obveze u isto vrijeme, trudim se te tako mislim i nastaviti. Svima koji žele probati nešto novo ili imaju san natjecati se u nekom sportu, poručujem da nikada nije kasno te umjesto da i dalje sanjaju, neka ustanu i ostvare svoje snove!«

Marieta Miočić, 2.c

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post