Nagrade za trud

U srijedu, 7.lipnja. svi  srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i njihovi mentori okupili su se na sad već tradicionalnom prijemu u Domu županije. Prijem je održan u svrhu pohvale i nagrade učenika, tako da je svaki od njih bio poimence prozvan, te mu je Župan osobno čestitao, pružio pohvalnicu i prigodni poklon (koji je ove godine bio veliki plavi ruksak).

Program je započeo kratkim obraćanjem novoizabranog  župana, gospodina Božidara Longina. Izrazio je čestitke svim učenicima, poželio ugodno ljeto, a maturantima uspješan upis na fakultete.

Nakon toga je uslijedila glazbena točka. Učenica Marta Skejo i Jessica McColgan (koja je odmah sutradan pobijedila na RTL-ovom glazbenom showu “Zvijezde“) zajedno su otpjevale pjesmu Million reasons  Lady Gage. Osim njih dvije u programu su nastupili i : Adrian Valčić, Tena Milinčić, Doris Župan i Roko Mamut. Događaj je također uljepšala i modna revija Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Uslijedila je dodjela priznanja. Jedan po jedan, učenici i njihovi mentori izlazili su i rukovali se s Županom i zajednički se fotografirali. Od Pomorske škole do MIOC-a, od natjecanja iz francuskog do natjecanja iz fizike, Županija je odala počast radu i marljivosti učenika na svim područjima.

Ni naša škola nije zaostajala. Priznanje je primilo čak 14 učenika i to:

Marita Ćoza – za 3. mjesto iz engleskog jezika

Matej Džepina – za 3. mjesto iz povijesti

Magdalena Ivanko – za 1. mjesto iz latinskog jezika

Ana Kardum – za 1. mjesto iz matematike i 3. mjesto iz kemije

Lovre Kardum  – za 1. mjesto iz matematike, 1. mjesto iz fizike i 3. mjesto iz kemije

Marta Knežević – za 1. mjesto na LiDraNu i 3. mjesto iz kemije

Kristijan Košta – za 3. mjesto iz povijesti

Lucija Marcelić – za 1. mjesto iz talijanskog jezika

Antonio Matković – za 1. mjesto iz geografije i 2. mjesto iz povijesti

Vid Mijić – za 1. mjesto iz engleskog jezika

Blanka Maretin – za 2. mjesto iz kemije

Ena Nekić – za 2. mjesto iz hrvatskog jezika

Zvonimir Rezo – za 1. mjesto iz filozofije

Lucija Veršić – za 2. mjesto iz latinskog jezika.

Treba svakako spomenuti i vrijedne mentore naših učenika: prof. Vanja Bajlo, prof. Sandra Gospić, prof. Željka Jadrošić, prof. Katica Negro Kovačević, prof. Neven Nižić, prof. Ratko Rušev, prof. Dalibor Šimunić, prof. Klaudija Vučetić i prof. Mirela Zubčić.

Osim pohvalnica i plavih ruksaka, Župan je učenicima obećao i nagradni izlet početkom sljedeće školske godine.

Ukupno gledajući bio je to lijep susret u kojem je, unatoč  vrućini, vladala veoma ugodna atmosfera. Time je Zadarska županija pružila primjer i ostalim županijama, jer pokazati nekome da vidiš njegov trud iziskuje malo, a znači nevjerojatno puno.

Ana Kardum, 1.b

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post