NA SMOTRI ZBOROVA SLAVILI SMO GOSPODINA

23. studenog predstavili smo našu Školu na Smotri zborova katoličkih gimnazija Republike Hrvatske. Domaćin ovogodišnje smotre bila je Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti iz Slavonskog Broda koja ove godine slavi 25. obljetnicu djelovanja.

Uz smijeh, zabavu i dobro raspoloženje osam sati vožnje brzo je prošlo. U Slavonskom Brodu dočekali su nas djelatnici škole te nas proveli njihovom lijepom gimnazijom gdje smo u  učionicama vršili posljednje pripreme za nastup.

Program smo započeli slavljem sv. Mise u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva gdje su članovi  zborova zajedničkom pjesmom uljepšali liturgiju. Smotra se nastavila nastupom zborova u kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić Mažuranić. Od ukupno deset zborova, Zadar je nastupio s pjesmama Majko ljubežljiva i Prva ljubav sa solisticama Anteom Lucin  i Lucijom Vidić. Na kraju programa sve škole su zapjevale pjesmu Hvalimo Tebe.

Uz radost i ljepotu pjesme uživali smo u druženju, sklapanju novih prijateljstava i prije svega slavljenju Gospodina. Imali smo prigodu i za razgledavanje grada, upoznavanje slavonske kulture kao i obilazak Muzeja tambure. Nakon ručka kod franjevaca slijedio je povratak u Zadar.

Naša škola postigla je izvrstan uspjeh na nastupu iako dirigent zbora prof. Grgo Ivković nažalost nije mogao biti prisutan. S 19 članova i pratnjom „maestra“ prof. Marijana Pranjića te velikom podrškom školske psihologinje i pedagoginje naš zbor je zablistao i na slavonskoj pozornici. Sa svim srcem predstavili smo naš lijepi Zadar i pjevajući dvostruko molili.

Katarina Vlatković 2.a

 

 
 

Share this Post